Lányos anyukák! 3-4 év közötti lányotok nyúlkál magához?
Az én kicsim már hónapok óta úgy alszik el, hogy hasra fekszik és nyomkodja magát, aztán kimelegszik. Mondtam neki, hogy kicsim ezt ne csináld, de nem nagyon tudom kezelni a helyzetet, hogy mi a helyes ilyenkor.
Gyakran mondja, hogy szeretem a nunimat, meg hogy megmasszírozom magam. Nem vagyok prűd, de én olyan zavarba jövök ilyenkor és a férjem is, nem nagyon tudunk rá mit reagálni.
Szerintem is normális. Ne éreztesd vele, hogy a nunija szégyellnivaló dolog, de azért arra vezesd rá, hogy mások előtt nem illik ilyet csinálni.
Nekem kisfiam van, de emlékszem, ő is felfedezte a kukacát. Már nem emlékszem milyen szavakkal, de egyszer mondta is, hogy megnőtt a kukaca.
Szerintem beszéld meg a védőnővel, hogy mi ilyenkor a helyes taktika, baj biztosan nincs vele, csak az a kérdés, hogyan kezeld.
Én valahol régebben olvastam, hogy nem szabad leszidni, de meg lehet próbálni valami érdekesebbel elterelni a figyelmét. Szerintem természetes, és majd lecseng. Már előre félek... :D
8 hónapos kislány anyukája
A lányom is szokta, ő most 3 éves. Olyan 2 éves kora körül kezdte el érdekelni a dolog. Időszakos, mert van, hogy hetekig eszébe sem jut.
Én elmondom neki mindig, hogy nyugodtan csinálja, de otthon, és lehetőleg egyedül. Én azt olvastam, hogy azt kell megtanítani nekik, hogy nyilvános helyen, mások előtt nem illik. Vagyis hogy meg kell tanítani, hogy vonuljon félre, és úgy csinálja. Ők még felfedezik a testüket, nem szabad tiltani.
Nálunk rokon kisfiú játszott így magával ennyi idősen. Most 6 éves lesz nemsokára, azóta szépen elhagyta, illetve gondolom nem elöttünk foglalkozik ezzel.
Normális egyébként, olvass utána!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!