Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyerekorvos elvégzi a lisztérz...

Gyerekorvos elvégzi a lisztérzékenységi vértesztet, vagy beutalót ad, vagy továbbküld valahova?

Figyelt kérdés
2014. márc. 26. 15:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ha felmerül a gyanú, beutalót ad a házi gy.orvos gasztroenterológiára. Ott kérni kell időpontot rendelésre, és már a gasztros orvos írja ki a vértesztet az első vizitkor, hogy mit kell nézni. De székletvizsgálatot nálunk a háziorvos kér, hogy mire a gasztrora mentek, már legyen eredmény, hogy nem fertőzés vagy féreg van a dologban. Csak ha az negatív, akkor vizsgál tovább a gsztro. (Bp. 13. ker.-ben lakunk)
2014. márc. 26. 15:46
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszi! Hasmenés nálunk egyáltalán nincs, emiatt kellene székletvizsgálat? Nem volt soha neki, napi egyszer kakil szilárdat. A tünete, hogy nagyon nagy a hasa és vékony. Más nincs. 3 éves, de magasságra 4 éves. Én is ilyen vékony voltam mindig, csak ez a nagy has aggaszt.
2014. márc. 26. 16:11
 3/17 anonim ***** válasza:

patikában lehet venni lisztérzékenységre tesztet, esetleg kérdezd meg mennyi.

barátnőm jött így rá az allergiára, utána már az orvosok is kimutatták :/

2014. márc. 26. 16:42
 4/17 anonim ***** válasza:
igen, lehet venni a gyógyszertárban ilyen tesztet, igaz elég borsos az ára, de ha nem akarod kitenni a gyermekedet ennek az egész hosszadalmas tortúrának, akkor szerintem megéri az árát
2014. márc. 26. 17:43
 5/17 anonim ***** válasza:

Szia! Épp múlt pénteken jártunk gasztron, szintén nagy has, vékonyka kisfiú, széklet rendben. Háziorvos adott beutalót, 4 hónapot vártunk, hogy sorra kerüljünk a Heim Pálban. Nekünk kellett vérvétel, székletvizsgálat (bakteriológiai és parazita is) előtte és ezek leletével kellett menni. Megvizsgálta a doki, majd csak felküldött vérvételre. Kb 4-5 hét ennek az eredménye, akkor tudnak okosat mondani, hogy lisztérzékeny-e vagy sem.

Gyógyszertárban van gyorsteszt, kb 4 ezer Ft én kérdeztem tőlük, hogy ez tényleg jó-e... azt mondták 95%-ban igen, jó eredményt mutat, de előtte nem árt egy laborvizsgálat, mert ha az egyik érték magas a gyereknél, akkor viszont rossz eredményt mutat a teszt.

Egyébként nekünk azt mondta a hölgy a gasztron, hogy szimplán szépséghiba az, hogy a fiamnak ekkora a hasa, másképp állnak a hasizmai, nem olyan feszes. Kértem, hogy azért lisztérzékenységre vizsgálja ki, és kaptunk hasi uh-ra is időpontot, arra kb 3 hetet kell várni.

2014. márc. 26. 18:33
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszi! Utolsó, majd megírod, hogy mi lett az eredmény? mert nálunk is csak ez van, hogy nagy a hasa és vékony, és hezitálok, mert tényleg én is vékony voltam. Köszi!
2014. márc. 27. 06:29
 7/17 anonim ***** válasza:
OFF:szerintetek tejallergiára is van ilyen teszt?
2014. márc. 27. 13:56
 8/17 anonim ***** válasza:

Tejallergiára nem tudok ilyen tesztet.

Az, hogy ennyi idősen nagy a pocija - és mellette vékony, elég indok kell, hogy legyen a kivizsgálásra. A férjem is extra sovány gyerek volt, de nézegettem a fotókon, mindig tök lapos hasa volt, 2 évesen is. Most is az :D

Nálunk én vagyok lisztérzékeny (30 évesen derült ki), a gyerekeimet is megnézettem és még fogom később is.

2014. márc. 28. 06:25
 9/17 anonim ***** válasza:

5. vagyok... Persze, majd írok, hogy mi lett.

Nem tudom a lisztérzékenységnek vannak-e fokozatai, mert a többi tünetet nem produkálja a fiam:

Fogyás, sápadt bőr.

Puffadás, görcsös hasi fájdalom.

Vérszegénység, állandó fáradtság.

Száraz bőr, fénytelen, töredezett haj.

Jellegzetes hólyagos, viszkető bőrtünetek.

Nagy mennyiségű, fénylő széklet vagy székrekedés.

Szóval ezekből csak a nagy pocak van. Annak idején nézettem a cukrát is, azzal is minden rendben. A gyerekorvos folyton azt mondta, majd kinövi, de engem nyugtalanít. Meg hetente többször panaszkodik hasfájásra, bár néha már nem tudom, hogy füllent-e, sokszor pont akkor fáj a hasa, mikor enni kellene és nem szabad játszani menni. :D

Szóval írok majd, ha kapok valami papírt a gasztroról.

2014. márc. 28. 13:54
 10/17 A kérdező kommentje:
Köszi!
2014. márc. 28. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!