Gyerekorvos elvégzi a lisztérzékenységi vértesztet, vagy beutalót ad, vagy továbbküld valahova?
patikában lehet venni lisztérzékenységre tesztet, esetleg kérdezd meg mennyi.
barátnőm jött így rá az allergiára, utána már az orvosok is kimutatták :/
Szia! Épp múlt pénteken jártunk gasztron, szintén nagy has, vékonyka kisfiú, széklet rendben. Háziorvos adott beutalót, 4 hónapot vártunk, hogy sorra kerüljünk a Heim Pálban. Nekünk kellett vérvétel, székletvizsgálat (bakteriológiai és parazita is) előtte és ezek leletével kellett menni. Megvizsgálta a doki, majd csak felküldött vérvételre. Kb 4-5 hét ennek az eredménye, akkor tudnak okosat mondani, hogy lisztérzékeny-e vagy sem.
Gyógyszertárban van gyorsteszt, kb 4 ezer Ft én kérdeztem tőlük, hogy ez tényleg jó-e... azt mondták 95%-ban igen, jó eredményt mutat, de előtte nem árt egy laborvizsgálat, mert ha az egyik érték magas a gyereknél, akkor viszont rossz eredményt mutat a teszt.
Egyébként nekünk azt mondta a hölgy a gasztron, hogy szimplán szépséghiba az, hogy a fiamnak ekkora a hasa, másképp állnak a hasizmai, nem olyan feszes. Kértem, hogy azért lisztérzékenységre vizsgálja ki, és kaptunk hasi uh-ra is időpontot, arra kb 3 hetet kell várni.
Tejallergiára nem tudok ilyen tesztet.
Az, hogy ennyi idősen nagy a pocija - és mellette vékony, elég indok kell, hogy legyen a kivizsgálásra. A férjem is extra sovány gyerek volt, de nézegettem a fotókon, mindig tök lapos hasa volt, 2 évesen is. Most is az :D
Nálunk én vagyok lisztérzékeny (30 évesen derült ki), a gyerekeimet is megnézettem és még fogom később is.
5. vagyok... Persze, majd írok, hogy mi lett.
Nem tudom a lisztérzékenységnek vannak-e fokozatai, mert a többi tünetet nem produkálja a fiam:
Fogyás, sápadt bőr.
Puffadás, görcsös hasi fájdalom.
Vérszegénység, állandó fáradtság.
Száraz bőr, fénytelen, töredezett haj.
Jellegzetes hólyagos, viszkető bőrtünetek.
Nagy mennyiségű, fénylő széklet vagy székrekedés.
Szóval ezekből csak a nagy pocak van. Annak idején nézettem a cukrát is, azzal is minden rendben. A gyerekorvos folyton azt mondta, majd kinövi, de engem nyugtalanít. Meg hetente többször panaszkodik hasfájásra, bár néha már nem tudom, hogy füllent-e, sokszor pont akkor fáj a hasa, mikor enni kellene és nem szabad játszani menni. :D
Szóval írok majd, ha kapok valami papírt a gasztroról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!