Helyesen döntöttem? Antibiotikum?
Kisfiam pénteken lázas lett az oviban,még épp odaértem vele a doktornőhoz. Azt mondta,hogyha még szombaton is lázas,akkor kezdjem el adni a Zinnat-ot...nem tudta eldönteni,hogy vírus,vagy nem. A tüdejét már "ércesnek" hallotta...így mondta ventolint is.
Péntek-szombaton közel 40 fokos lázzal küzdöttünk...lázcsillapítók felváltva,hűtőfürdők. Szombat délután elkezdtem adni a Zinnat-ot. Már vasárnap nem volt láza. Nem vagyok antibiotikum párti...életében eddig egyszer kapott (3,5 éves) az szeptemberben volt (ovikezdéskor). Aggaszt,hogy helyesen döntöttem-e...de tudom,hogyha most abbahagynánk akkor lehet,hogy több kárt csinálnék. Kicsit megnyugtathatnátok ;)
(Amúgy a férjem is napok óta lázas...neki már ez a negyedik nap ( ő nem szed antibiotikumot)...persze neki nagyon "jó" munkahelye van...lázasan is dolgozik...nem jut el orvoshoz...így miatta is aggódok. )
Igen, jól döntöttél és a férjednek is csak tanácsolni tudom, hogy így vagy úgy, ha máshogy nem, munka után keressen fel egy orvost és írasson magának is antibiotikumot.
Ugyanis egy vírusos fertőzés esetében a láz nem tart tovább 2-3 napig. Amennyiben a láz 3 napot meghaladja, illetve vannak más bakteriális fertőzésre utaló tünetek is, pl. tüdőnél, orrváladék már színeződés, sárgássá, zöldessé válik, ezek mind-mind egyértelműen bakteriális fertőzésre utalnak és antibiotikum szükséges.
És az antibiotikum gyerekek és felnőttek számára sem egy méreg, csak indokolt esetben kell alkalmazni. Ugyanis egy kezeletlen bakteriális fertőzés igen súlyos szövődményekkel járhat. Az antibiotikum esetén a gyomorra és bélflórára kell figyelni, tehát mellette probiotikumot is kell használni és akkor a gyomor sem készül ki tőle.
Szóval jól tetted, mert ezek alapján bakteriális fertőzése van a fiadnak, amire meg szükséges az antibiotikum.
Teljesen egyettertek a 3-as valaszadoval. 2-3 napnal tovabb tarto laz az altalban mar nem virusos hanem bekterium okozta fertozes. Az immunrendszer 2 napos lazzal mar le tudja gyozni a virusos fertozest. Esetleg meg lehet utanna orrfolyas, pici kohoges... Ezert van az, hogy sokhelyen az oviba lehet vinni folyo orral a gyereket mert addigra mar atment rajta a virus. Ha nincs laz akkor mar legyozte a virust es nem fertoz.
Szerintem joltetted, hogy adtal neki mert tobb mint valoszinu bakterialis fertozes. Az immunrendszer kepes ezt is maga legyozni de hosszu idobe telik, csak szenved a gyerek es meg mellekhatasok is kialakulhatnak pl. egy fulgyuladasnal vagy lerakodo valladeknal... Nekem a kisfiam 4 eves. O eddig ketszer kapott. 2 eves kora korul egy fulgyuladas miatt. Ekkor mondta is a doki nekem, hogy bakterialis es meggyogyul mindenkeppen a gyerek, nem is annyira csunya a gyuladas de lehet 5-6 napig fog vele szenvedni vagy kaphat antibiotikumot es mar 24 ora mulva latszani fog a javulas. En is adtam neki. Miert nezzem, hogy szenved meg napokig mire az immunrendszere magatol legyozi. Azert akkarmennyire is nem vagyok antibitikum parti de ha kell akkor kell. Ennyitol nem lesz baja ne aggodj.
Sziasztok...köszönöm szépen a segítségeteket...megnyugtató volt olvasni :)
Tegnap voltunk a doktornőnél. Még adnom kell péntekig az antibiotikumot.Azt mondja,hogy most nagyon durva kórokozók vannak ...sokszor 2-3 antibiotikum kúra kell:(...de remélem azok nem mi leszünk. (Az oviban is van olyan csoport,ahol 5 gyerek van)
Még egyszer köszönöm a segítségeteket... nagyon "kellett" nekem abban a helyzetben a támogatásotok! :)
Egyetértve az előttem szólókkal még annyit hozzátennék, hogy az antibiotikumot az előírt ideig kell szedni, tehát, ha a gyerek jobban lesz, nem szabad abbahagyni, a kúrát végig kell szedni!
Másrészt a bélflórában okozott károk korrigálása miatt "Laktiv Kid"-et is javaslok az antibiotikumos kezelés mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!