Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mindenre antibiotikum?

Szchylla kérdése:

Mindenre antibiotikum?

Figyelt kérdés
Kicsit ki vagyok akadva. A gyerekdokink mindenre antibiotikumokat akar felírni, és már mondtam is neki, hogyha lehetséges, kerüljük. Nem hiszem el, hogy minden problémára csak a nagybetűs ANTIBIOTKUM a hatásos. Nem egy beteges gyerkőc a lányzóm, nincs is problémám a gyerkőcdokinkkal, de ez már furi, és nekem sok. 3 éves a kislány, és állítólag "arcüreggyulladás gyanús" Mit csináljak? Dokit váltsak? Tényleg szükséges az antibiotikum? Azért, hogy utánna meg minden nyavalyát elkapjon? Csak én vagyok ennyire ellene???

2014. jan. 22. 14:02
 1/6 anonim ***** válasza:
nem csak te vagy ennyire ellene... szerencsére nekem jó dokim van, csak a legvégső esetben ír fel antibiotikumot... én csak akkor adok neki, ha láza is van... nem csak hőemelkedés, hanem láz! eddig minden esetben sikerült anélkül kigyógyítanom pedig már 13 éves.... :) (szerintem 2-3 évvel ezelőtt szedett utoljára... ő se beteges fajta.. lekopogom :) )
2014. jan. 22. 14:13
 2/6 anonim ***** válasza:

enyém 4 éves, az elmúlt 1 évben,mióta ovis, gyakorlatilag havonta beteg. eddig 2x kapott antibiotikumot, 2x fülgyulladása volt, azért. másra még nem.

illetve olyan már volt párszor, hogy felírta, hogy legyen nálam ha 3 nap múlva is lázas, váltsam ki. de szerencsére nem kellett.

én nagyon nem értek egyet vele, aláírom, hogy súlyos a betegség vagy szövődmény van akkor kell, de itt olvastam valamelyik nap, hogy náthára is ezt írnak egyes orvosok :S

2014. jan. 22. 14:15
 3/6 anonim ***** válasza:
A nagy lányom 4 éves , a kicsik 19 hónaposak, nagyon gyakran betegek (lázzal járó),de még gyógyszert nem kaptak a kicsik. A nagy lány is gyakran volt beteg az ovikezdés elején, de 2 x kapott az elmúlt 1 évben, 1x tüdőgyulladás volt, majd később tüszős mandulagyulladása. Mi dokinénink is gyógyszer ellenes
2014. jan. 22. 15:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Első válaszoló: ilyen szempontból akkor te "szerencsés" vagy, az én gyerekeim láz nélkül képesek voltak már produkálni tüdőgyulladást, vesemedence gyulladást, jelen pillanatban épp középfülgyulladás van (még csak hőemelkedés sem volt).

Rotával volt kórházban az egyik, ott várták a nővérkék a magas lázat (állítólag része a betegségnek), hát hiába várták.

Három gyerekem van, ritkán lázasak, ritkán van hőemelkedésük. De ezt tudja a gyerekorvosunk, így ha megjelenek nála, hogy aggódom, mert nem tetszik a gyerek, akkor ő már keresi is a bajt.

Ezek közül a betegségek közül szinte mindre kivétel nélkül muszáj az antibiotikum.

2014. jan. 22. 21:29
 5/6 anonim ***** válasza:
kedves 4-es, én már csak azt nem értem, ezek után miért idézőjelben tartasz szerencsésnek.. ? :) mert amit írtál a gyermekeidről, én tényleg szerencsés vagyok, hogy ha valami komoly gond van, akkor láza is van... elárulom azt is, hogy 38.5-ös láznál betakarom, és hagyom izzadni, nem kap lázcsillapítót sem... 13 év alatt 90%-ban másnap reggelre kutya baja nem volt... a láz kiirtotta amit ki kellett... (persze ilyenkor mellette alszom és egész éjjel figyelme nem megy-e feljebb a láza... ) anyai ösztöneim nekem ezt diktálják nála... és beválik... nem mondom hogy csinálja bárki utánam, mert minden gyerek máshogy reagál a betegségekre... de szerencsésnek mondhatom magam, hogy legtöbb esetben gyógyszerek nélkül ki tudom kúrálni a lányomat (és nem vagyok természetgyógyász, se semmi ilyesmi... sima mezei anya vagyok :D)
2014. jan. 22. 22:08
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, azért tettem idézőjelbe, hogy szerencsés vagy, hogy nálatok lázzal járnak a gyulladásos folyamatok, így ez egyértelmű -- nálunk ezek soha nem egyértelműek.

A magas láznál betakarás pedig lázgörcshöz vezethet -- ebben is szerencsés vagy, hogy még nem volt nálatok... Én 38,5 felett kezdek csillapítani és bugyira vetkőztetem a gyereket, hogy ne izzadjon, ne legyen melege, különben ott a lázgörcs

2014. jan. 24. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!