Mi lehet a gond? Aggódnom kellene?
3,5 éves lesz a nagyobb lányom, a kicsi 18 hónapos.
Az elmúlt időszakban a nagynál ismét dacolás van. Sok mindenben ellenkezik, sok rosszaságot csinál, de nem mondanám,nagyon kiemelkedőnek a csíntevéseit, átlagos korosztálynak megfelelő gyerkőc :)
Az alvással hónapok óta küzdünk,mindig kitalál valamit,csak hogy húzza az időt, pisilni kell, kakilni, apa kell,anya kell, másik plüss állat stb.nem akar egyedül aludni, ezért 3 hete egy szobában alszanak a kicsivel,de ez sem segített. Odáig jutottunk,hogy ha nem fekszek mellé, keservesen sírva fakad :( hogy ő bizony nem alszik egyedül. De ahogy odafeküdtem, máris megy a susmus, és nem akar aludni :( pedig majd leragad a szeme.
Az oviban minden rendben, szeret járni,nem piszkálja senki, óvónénik tündérek, itthon apukával okés minden, nincsenek viták. És kb egy hete látom,hogy valami bántja, rágja a száját, nyűglődik, nagyon anyás lett. hisztisebb, és sokszor ki semmiségeken is elsírja magát :(
Mi lehet a háttérben? Egyszerűen nem tudom,hogy a front miatt ilyen,vagy valami bántja a lelkét, ha kérdezem, nem mond semmit. Vagyis nem bántja az oviban senki, szeret menni, itthon is szeret lenni
de akkor mi lehet a gond???
Az alvásritmusát ne szúrd el. Szerintem nem baj, ha mellé kell feküdni, de legyen szigorúan tilos a beszélgetés. Ha kérdez, ne válaszolj, vagy csak nagyon röviden, és tedd hozzá, hogy nem beszélgetünk, alszunk.
Hogy mi lehet a gondja: talán próbáld meg szerepjátékokkal előhívni az óvodai, illetve az otthoni életet, hátha kiderítesz valamit. Mi pl Duplo állatokkal szoktuk ezt játszani annak idején, mikor a lányom bölis lett és olyan ügyesen tudott magának segíteni a feldolgozásban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!