Anyukák! Miért nem viszitek ki a gyerekeiteket játszótérre?

Falu 1 játszótérrel, ahova nem járunk, szinte sosincs senki.
Ennek több oka is van.
Általában tele van 14-16 évesekkel, akik ott isznak, cigiznek, vandálkodnak (a fa vonatot már el is vitték, mert teljesen széttörték), ugrálnak (pl. a mászókáról a homokozóba). Többször lett már nekik szólva, de hasztalan (az önkormányzat mellett van a játszótér, a rendőrség kb. 2 percre, nem érdekel senkit, hogy a kicsik nem tudják használni a játszóteret, "Sajnáljuk, nem tudunk mit tenni, nem állhatunk ott egész nap!".)
Ebből kifolyólag itt már majdnem mindenkinek van saját "játszótere" (hinta, homokozó, csúszda, trambulin).
Az oviban van mindenféle játék, minden nap kint vannak, dolgozó szülőknek nincs mindig ideje a gyerekét még ovi után játszótérre vinni, mikor alig várja, hogy hazaérjen, álljon neki főzni, mosni, pakolni...

6 éve járok játszótérre, azért nem szeretem. Amikor még csak 3-4 éve jártam és nem kétfelé szaladtam, addig én is állandóan ott lógtam, szerettem. Mostanra már egyszerűen elegem van belőle.
Most már kétfelé kell figyelni, mindkettő máshova akar menni, mást akar csinálni és igen, unom már 6 éve.
Annyi anyukával megismerkedtem már, gyerekekkel dolgozom, úgy, hogy anyukájuk is ott van, mást se csinálok egész nap, mint anyukákkal beszélgetek. Szeretem a munkám, de szabadidőmben már nem szeretem ezt csinálni.
Gyerekek sem igénylik annyira, mióta közösségbe járnak, szerencsére nem csak ovik kertjében vannak, hanem rendszeresen elsétálnak a környező játszókra. Nagymamáknák is sokat vannak a kertben és ők is viszik az ottani játszótérre. Ezen kívül már nem csüngenek annyira a játszókon, de ez érthető.
Munka után fáradtan 5 és 6 között tudnánk eljutni játszóra, jó időben gyakran bemegyünk, de a korábban leírtak miatt ez nem mindennapos.
Egy gyerekkel lennék gyesen én is mennék naponta 2x2 órát, ahogy azt tettem is anno.

Megint 2-es vagyok. :)
Fura dolog ez, és nem vitatéma. Valaki szereti, valaki nem.
Egy biztos. Én nagyon társasági ember vagyok és ha a "saját" megszokott játszónkra megyünk, ahol sok az ismerős, kedves anyuka, ott olyan jó egy kis társasági életet élni.
Sok anyuka besavanyodik, unja a mindennapokat, arról panaszkodik, hogy a gyereke egész nap rajta lóg, mégsem tesz semmit.
Én azért is tartom jónak, hogy ilyen sokat vagyok kint Vele, mert Ő is ismerkedik, látja milyen más gyerek, konfrontálódik akár, megtanulja milyen egyfajta közösségben lenni, én beszélgetek, tapasztalatokat, ötleteket cserélek, felszabadulok, és sztorizgatunk. Kimondottan hasznos mindenkinek!! :)
Persze ismétlem, első sorban a lányom miatt vagyunk ott és Vele foglalkozom sokat, de azt is fontosnak tartom, h feltalálja magát és egyedül is tudjon játszani! :)
Egyébként amikor egész nyáron a telkünkön voltunk, volt ott homokozó, csúszda, medence, játékok, labdák, stb és mégis felderítettünk a környéken 2 játszóteret is. Ugyan senki nem volt ott, a lányom mégis imádta és naponta mentünk ki!
Teljesen más milliő és hangulat. Nem tudom miért, mi nem tudunk a fenekünkön ülni és kell a pörgés, babás barátnőzés, közösség, beszélgetés, játszózás, parkban séták és jó, hogy rengeteg embert ismerünk.
Ti merre laktok amúgy és mennyi idős a kisfiad?
A lányom májusban lesz kettő. :)

Kisvárosban lakunk, 3-4 játszótér van, ebből mi kettőre járunk, a harmadikra néha. Van egy nagyobb lányom, amikor megyünk érte a suliba, akkor szoktunk játszóterezni, általában akkor alig vannak, mert a kisebbeknek már ebéd és alvásidő. A gyerek szereti, szóval szoktunk menni.
Talán sok háznál van a kertben játszó, nem tudom, nálatok mi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!