El mondani el tudja,de biztos,h még nincs számfogalma.Az én lányom májusban lesz 3 éves és kb. 1-másfél hónapja tudja megszámolni,h miből hány darab van,addig csak sorolta a számokat.
2014. márc. 8. 12:30
12/17 anonim válasza:
Ez nem számolás, csak olyan, mint egy mondóka. Persze ettől még ügyes, de ennyi erővel mondhatná hogy csip csip csóka.... nyilván a szülök sokat számoltak vele, sokszor megszámolták pl a játékokat ilyesmire gondolok másképp nem tudná. De ettől még nem tudja, ha kérném, hogy öt kockát hozzon ide. biztos nem ötöt hozna ide.
Ha pl mondóka helyett fizika szabályt tanítanál neki, akkor nyilván azt mondaná, de nem tudná miről beszél csak visszamondja a szavakat. Szóval ettől még nem ügyes, hanem van szókincse már, bár nyilván hasznáni nem tudja, mert nem tudja mik azok a számok.
2014. márc. 8. 14:26
13/17 anonim válasza:
En lanyom 13 honaposan tudta az egyet es a kettot mondani es felismerni, ket nyelven angolul es magyarul. (ketnyelvu baba). 20 honaposan ismerte a szamokat 0til 9ig, ugyanugy ket nyelven es felismerte oket, nem cask sorrendben hanem ossze vissza keverve. Most 4.5 fel eves es tud osszeadni es kivonni egyjegyu szamokat. Tehat nem lehetetlen. Azt hozzateszem nem tudom koze van hozza, de apuka matek tanar en meg fokonyvelo vagyok tehat mind a ketten szamokkal foglalkozunk.
2014. márc. 8. 16:47
14/17 anonim válasza:
Meg annyi h meg is tudja szamolni h mibol mennyi van. Persze most mar sokkal tovabb szamol mint 10, el tud szamolni 100-ig. Meg nagysagrendbe tudja rakni a szamokat tehat pl tudja h az ot kevesebb mint a het stb. Ezt is ket nyelven. Nala most mar minden 'how many minutes' ezt erdekes cask angolul kerdezi. Pl mikor vezetek kerdezi mennyi perc mulva leszunk otthon es pl ha ut felenel tartunk, es mondom h ket perc, tudja h nem annyi es addig kerdezi mig realis valaszt nem kap.
2014. márc. 8. 16:50
15/17 anonim válasza:
Igen. De nem számol, hanem számlál. Szóval mechanikusan sorolja a számokat, tudja, melyik után melyik jön, esetleg a lépéseit, tárgyakat megszámolja.
2014. márc. 8. 21:59
16/17 anonim válasza:
Kislanyom 1 eves es 4 honaposan amikor en kezdtem szamolni, 1 tol 10ig, o megmutatta az ujjait a kezen.
2014. márc. 20. 13:04
17/17 anonim válasza:
valószínű te is mutattad az ujjaidat mikor számoltál neki ezért számol az ujjain, megfigyelte még ha nem is sokszor csináltátok. A gyerekek hihetetlen dolgokat megfigyelnek. De a számok fogalmát még nem érti.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!