2 évesetek mit eszik?
Az én lányom nem finnyás szerencsére, bár ha az lenne, akkor sem hagynám, hogy csak egy két ételt egyen meg, mert az semmiképpen sem egészséges.
Őszintén szólva, az egyik anyuka ismerősöm mesélte, hogy a fia alig eszik meg valamit.
(tejszelet, gabonapehely, rudinak a csoki része, kakaó. Nem eszik májkrémet, vajkrémet, vajat, felvágottat, tojást, virslit, zöldséget, gyümölcsöt, stb. A borsófőzeléket pl szereti, de hát köszi szépen... )
Ti mit tennétek?
Én sem kínoznám a gyerekemet, de ha már nem az első étel lenne, amit elutasít, akkor kétfélét elé tennék minden étkezéskor és ha nem eszi meg, semmi gond, DE mást nem kapna ebédre. Ebédkor ismét két étel, és ha azt sem eszi meg, valószínű nyűgös napunk lenne, de a vacsora tuti mindegy lenne, csak kapjon már.. :D
Érdekelne Nálatok voltak e étkezési nehézségek, miket eszik reggelire, ebédre, vacsira, és mik a kedvencek?
Az én lányom alig ismeri,a rudit, csokit, cukorkát, nyalókát és pl sosem kéri a boltban, nincs ehhez szoktatva. Nem evett még gabonapelyhet, gumicukrot, nyalókát, bonbont, stb.
Persze nem is tiltom, ha ajándékba kap, ehet egy két kockát és szereti is.
Szerintetek mi a jó megoldás?
Te csinálod jól. Nálunk is már 6-7 hónapos kortól meg kellett enni mindent, amit kaptak. Ha nem ették meg, vagy rendetlenkedtek az asztalnál, elvittem őket onnan és a következő étkezésig nem kaptak semmit. Nem voltak soha rossz evők a gyerekeim.
2 éves koruk körül volt olyan, hogy valamilyen ételt nem szerettek, akkor csak keveset kellett belőle enni. De sokszor mondták, hogy tésztát akarnak, majd pár nap múlva húst kértek. Ezt természetesen figyelembe vettem.
Nálunk volt az asztalon cukorka és csoki is. De csak ebéd és vacsora után ehettek 1 darabot. Tudomásul vették, és soha nem követeltek többet.
Sőt, ha valaki hozott ajándékba, nem ettek belőle, hanem a cukros kosárba került.
Az én lányom szinte mindent szeret, egy dolog van amit nem eszik meg, az a tonhal. Megkóstolta, kiköpte. Amikor következő alkalommal azt ettem, megint jött megkóstolni, mondtam neki hogy ez nem volt neked finom, megint megkóstolta, megint kiköpte, azóta már elhiszi ha azt mondom hogy azt nem szereti. :D
Na kicsit eltértem a tárgytól. Szóval ha nem akarna enni kb semmit, akkor en is a szadi módszert alkalmaznam. Ahogy most is az van, megkérdezem mit szeretne enni (kivéve az ebéd, az adott) es amit kert, azt kell megennie.
Persze, így könnyű, valóban. Nem ítélkezni akartam, de tuti, hogy nem hagynám, hogy ennyire válogasson.
Természetesen én is figyelembe veszem, ha valami nem ízlik Neki, vagy nem eszi meg, de ha annyi mindent nem enne, mint az a 3 éves kisfiú, akiről írtam, valamit tennék...
Kérdeztem a lányt, hogy miért nem süt, saját készítésű sajtos rolókat, akár teljes kiőrlésű lisztből, és a fagyasztóba téve, hetente többször, friss, saját ételt enne, mert ezt pl szereti... Hát erre mondta, hogy azt még nem csinált... Az ő dolga, de ha ennyire finnyás a gyerek, én azon lennék, hogy legyen pár dolog, ami egészséges, és saját készítésű, valamint szereti is...
Na mindegy. Szóval Nálatok miket esznek főleg a kicsik, mert ezt nem igen írtátok?
Pl a lányom imádja a sajtot, uborkát, paprikát, paradicsomot, tojás fehérjét főve, joghurtot, tejet, tejitalt. Pl nem szereti a kakaót, a tejberizst, és a szilvás gombócot. :D :D
3. vagyok.
Az én 2 éves lányom szereti a banánt, az almát, a spenótot, a borsófőzeléket, a gyümölcsjoghurtot, a halrudacskát. És persze az édességet. Volt egy időszaka nyáron, akkor olyan 15-16 hónapos volt, amikor kb. semmit nem evett meg. Leturmixoltam neki néha gyümölcsöt tejjel, üres joghurtos pohárba töltöttem, azt néha megette, mert azt hitte joghurt. Most már azért jobb, már csak átlagosan válogatós, mint a gyerekek többsége.
Egyébként hidd el, van olyan gyerek, aki ha kell, napokig nem eszik, ha az nem az, amit szeret. Aki nem élte ezt át, az úgysem tudja megérteni.
Ezt én el is hiszem, de nekem az a fura, hogy nem is tesz érte semmit, hogy változzon. Mint írtam, sem saját készítésű egészségesebb péksütit, vagy sajtos rudat sem próbál gyártani, és neveléssel, mesével, sem igyekszik jobb belátásra bírni.
Ismétlem, nem az én dolgom, de sajnos olyan vagyok, hogy ha hallok egy problémát, elgondolkozom, én hogyan oldanám meg. :)
Az én lányom is szereti ezeket, főleg a banánt, almát, főzelékeket, és a halrudacskát is, de még csak egyszer evett, de abból is olyat tudtam venni, amiben nem darálmány van, hanem igazi hal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!