Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan érdemes kezelni azt,...

Hogyan érdemes kezelni azt, amikor a 3,5 éves gyereknek valami eszébe jut és azon nyomban azt akarja, hogy az meg is valósuljon?

Figyelt kérdés
2014. márc. 3. 19:12
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Amit leírtál az nem azt mutatja , hogy ki akar menni az udvarra , hanem azt , hogy úgy érzi nem foglalkozol vele . Főzöl , vagy mosogatsz és ő el van hanyagolva . Amikor eléteszel valami játékot , vagy elküldöd játszani megerősíted ebben a hitében . Vedd bele a munkába amit éppen csinálsz . Amíg mosogatsz ő törölgethet amikor főzől , a kezedbe adhat dolgokat . Ne becsüld alá ,mire képes egy 3.5 éves. Lehet , hogy egy két dolog eltörik , és valami kilöttyen . Új dolgokat tanul és veled van , nem félretolva. Én kb ebben a korban kezdtem segíteni muteromnak , fröcsköltem a vasalni valót , segítettem a konyhában , de még a mosásban is .... piszkos nagynak éreztem magam ! Játék volt , de felnőtt játék !

Mellékesen , annélkül , hogy észrevettem volna megtanultam főzni , 6 évesen önállóan készítettem el az első vadasomat , zsemlyegombóccal .

A lényeg az , hogy ebben a szituban ne küld el , hanem vond bele abba amit éppen csinálsz . Tedd részeddé a gyereket , részévé annak amivel el vagy foglalva .

2014. márc. 11. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!