19 hónapos kisfiam herpesz gyanyús. Este egy apró pötty volt az ajka alatt, halványan piros. Az apján nemrég jött ki a herpesz, félek elkapta! Tapasztalata valakinek?
Én úgy tudom aherpeszt ugyanaz a vírus okozza mint a bárányhimlőt, övsömört stb, Na mindegy ez lényegtelen. Mindenkinél más és más, szerintem mivel vírus fertőzés, az immunrendszertől függ mennyire alattomos.
Nekem rendszeresen van és ahogy jön úgy múlik, a páromnak már rondább szokott lenni.
Egyébként szerintem a herpesz nem tisztaság kérdése hanem lelki eredetű. Pl nekem akkor jön ki ha paradicsomra gondolok, nem kell hogy egyek belőle csak ha rá gondolok. A párom meg ha idegen helyen iszik pohárból (tök mindegy hol, barátnál, sörözöben, ismerősnél, rokonnál)rögtön kijön rajta de rajta nagyon csúnya szokott lenni. Modjuk jó, mert a múltkor herpeszes volt és rögtön kérdeztem hol jártál ahol ittál is? És az egyik kollegája kinálta meg és nem mondott nemet. Ja és ő képes elkapni is. Én még sosem kaptam el mástól.
Ja és a gyerek, ha ilyen egyébként ismeretlen eredetű pötty jön ki rajta én egy fertőtlenítő folyadékkal szoktam bekenni. Rémes sárga és mindent összefog de nagyon jó. Még egyszer írták fel (vagy recept nélkül vettük) amikor tiszta hólyag lett belül a szája valamitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!