Különleges inkább külföldies, anyakönyvezhető lány neveket keresek, első lány gyermekemet várom és neki keresek valami egzotikus csodaszép nevet. Tudtok?
"Jemima (Ejtsd Dzsmemimának), Angliában gyakori bibliai eredetű név. Magyarországon is J betűvel anyakönyvezik, de sokan J-vel és nem Dzs-vel ejtik. "
Magyarorszagon a kiejtés szerinti írásmód van érvényben, igy ha Jemimaként anyakonyvezik, akkor ugy is ejtik. Angolos ejtessel Dzsemimaként anyakonyveznék, ugy mint pl a Dzsenifer, Dzesszika es társait.
Két Jemima ismerősöm van, tény, csak az egyikük született Magyarországon.
Mindkettőnek J-val van írva a neve, ez szerepel az anyakönyvezhető nevek között. Ejteni Dzs-vel ejtik.
Ha én ezt a nevet adnám a kislányomnak (nem, nem ezt fogom ő Zita lesz) és J-val lenne anyakönyvezve, marhára nem érdekelne, hogy de ha j-vel van írva j-vel kell ejteni, ha nekem dzs-vel ejtve tetszik jobban.
Virginia ismerősöm is van, ő is Virdzsiniaként használja a nevét.
Mint látjátok, a legvégén valaki letette a névjegyét.
Őt úgy hívják: agyalágyult!
10-es válaszoló vagyok.
Vettem a fáradtságot, hogy átnyálazzam az EGÉSZ utónév gyűjteményt, amiből kiválogattam a külföldies vagy érdekes, esetleg egzotikus neveket annak ellenére, hogy nem az esetem egyik sem, és a KÉRDÉSRE VÁLASZOLTAM, méghozzá kimagasló mennyiségben, és volt pofája valakinek 26%-ra lepontoznia?
Én is most ezt csináltam a többiekkel :)
De amúgy azért zavaró, mert tényleg vettem a fáradtságot végigolvasni és azért időt szántam rá.
Múltkor a "Mi volt nálatok az ebéd?" kérdésre írtam, hogy paprikáskrumpli és 0%-ot kaptam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!