Hogyan tudnám rábírni, hogy tovább aludjon reggel és ne akarjon rögtön kijönni?
2,5 éves lassan a gyerekem és nagyon jó alvó éjszaka. 19-20 között rakom le aludni és sajnos az esetek többségében 5-6 között kel. álmos még és nyűgös, de nem bírom rávenni, hogy feküdjön vissza még egy kicsit, ki akar jönni az ágyból.
eddig azt hittem, hogy a nem túl mozgalmas napok rontanak a helyzeten, de mozgalmas napok után is előfordul, hogy 5kor kel.
délelőtt így sokszor nyűgösebb és hisztisebb és alig bírom kihúzni vele az ebédet 12-ig.
Túl korán alszik el este.
A fiam ennyi idősen este 9 körül aludt el, reggel 7 után kelt.
A rokonságban is van ilyen gyerek, aki este 8-kor már alszik, ő is reggel korán kel, 6 óra tájban.
Told ki az esti elalvást.
Egyet értek az utolsó hozzászólóval.
Egy 2 és fél éves gyerek mellett sok mindent meg lehet csinálni. Főzni, takarítani, pakolni, stb.
És ha neked ez így, jó akkor meg ne csodálkozz, hogy korán kel a gyerek és nyűgös.
Van egy alvásideje, ami alatt kialussza magát, ha ez reggel 5, akkor reggel 5.
Este 7-8-tól reggel 6-ig, az rengeteg alvás egy 2,5 évesnek. Nem hiszem hogy jó ötlet csak azért korán fektetni, hogy legyen még időd erre-arra. Láthatóan ez a módszer nem jó, hiszen ha az lenne, nem írtad volna ki a kérdést.
Amúgy alszik délután? Én 9 körül tenném le, délután egy másfél órás alvás, és akkor már egyáltalán nem lesz gond, ha reggel 6-7 körül kel.
Azért egy 2,5 éves nem kell, hogy 12 órát aludjon éjszaka, egyhuzamban. Próbáld lebontani, nappal 1-2, éjjel mondjuk 9-6-ig.
Én is imádok aludni, a fiam is rengeteget bír, de észre szoktam venni, hogy azért már van az a mennyiség, ami inkább sok, és annyira túlalusszuk magunkat, hogy egész nap kábák vagyunk, és rossz kedvűek, nyűgösek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!