Kisgyerekes anyukák, ti hol dolgoztok két kisgyerek mellett? Hogy oldjátok meg ha beteg, nyári szünet, stb, ha nem nagyon van segitség?
Elvégeztem fodrász sulit, míg a második bölcsis volt, rengeteg rokoni segítséggel. Saját vállalkozásom lett, egy asztalt bérelek a saját kisvárosunk egyik fodrászatában. Így azért tudom a vendégeket rendezgetni, ha valahová menni kell. Mármint az időpontokat. Előtte mindig bankban dolgoztam, főképp backoffice-ban, irodai munka látástól mikulásig. Így jó, de szombaton 7-kor kezdek, akkor kell a nagyi azért a gyerekek mellé, hál Istennek jön is.
A rokonom kozmetikát nyitott ugyan így, két kislánya van, és néha ő is kér rokoni segítséget, de elég jól meg tudja ő is oldani a nem váratlan helyzeteket, a szokásos heteket. De neki párja is segít, mert pl. ő viszi a lányokat, az apa hozza haza.
Ugyanez a helyzet nálunk is, csak annyi különbséggel, hogy nekünk egy ovis gyerekem van, senki segítség nincs, Apa 3 műszakos, össze-vissza dolgozik. Én pedig ezért nem dolgozok, illetve nem tudok dolgozni. Munka az van/lenne, de több műszakot nem tudok elvállalni, mert nincs senki, se rokon, se testvér, SENKI, akire bízhatnám a gyerekemet. :( Régen nem így gondoltam, hanem úgy, hogy basszus, nem hiszem el, hogy nem tudja az illető megoldani, csak a kibúvót keresi, hogy ne kelljen dolgozni. Hát nagyon nem. Én is belecsöppentem ebbe a kellemetlen helyzetbe, és belátom, gyerekkel nem könnyű munkát vállalni. :/ Mama 2 hónapja hunyt el, Papa dolgozik még, és ennyi. Itthon végezhető munkát próbálok keresni, de eddig nem jártam sikerrel. :( "Tök jó, mert Apa eltart." Rettentő bosszús vagyok ez miatt, már nagyon várom azt a pillanatot, amikor végre én is munkába állhatok!!! Hát nem könnyű annak, velem egyetemben, akiknek egyáltalán nincs semmilyen segítségük. :/ Babysittert pedig nem éri fogadni. Persze sok mindentől függ, pl. aki havi nettó 3-400.000Ft-ot keres,vagy többet, annak érdemes. De nem egy átlagkeresetű embernek...
Tehát: én itthon vagyok, így tudom a gyerekemet vinni-hozni oviba, ha beteg én vagyok vele... Nehéz sajnos. :(
Ja, és most lehet lepontozni egész nyugodtan, mert "munkakerülő" vagyok én is...
Nekem még nincs gyerekem de ha lesz ugyanabban a helyzetben leszek mint a 2. válaszoló párom 12 órázik anyós dolgozik
anyum 120 km re van tőlem és ő sem fog tudni segiteni ugyhogy mi is leszünk 1 helyzetben .
nálunk sincs segítség. az élő nagyszülők dolgoznak, apukám este 6ig, apósom reggel 5-től, anyám 2 melóhelyen. férjem vállalkozó, így gyakorlatilag vasárnapi apuka, hétköznap aludni jár csak haza, viszont reggel tudja vinni oviba a lurkót.
pont ezért, mert a több műszak nem megoldható, bedolgozok. elég rosszul keresek, minimálbér körül, de még nem tudok más munkát bevállalni mert elég sokat beteg a gyerek :(
terv az, hogy ha megerősödik akkor elmegyek 8 órás munkahelyre, kicsit több pénzért és ha olyan akkor fogadunk valakit, hogy elhozza. csak ugye akkor ugyan ott vagyunk, mint ha maradnék itthon ezzel a munkával. csak nagyon vágyom már emberek közé
En is ettol rettegek. A ferjem csak 7vegen van itthon altalaban, anyosom velunk lakik ugyan, de azert o mar nincs a toppon, hogy ket ovist rendszeresen hozzon-vigyen. Anyukam meg messze lakik. En meg itt a kozelben biztos nem talalok epkezlab munkat...
Ha a ferjem tokeeros nagyvallalkozo lenne, engem talan annyira nem erdekelne, mert itthon is van boven feladat; gyerekek, haztartas, kert , vetemenyes stb. Nem sorolom, nem unatkoznek akkor sem.
De azert hianyzik az en keresetem is, es hianyzik a felnott tarsasag nagyon. Es sajnos engem a haztartasbeliseg kicsit sem elegit ki. :/ :(
Pedig nagyon ugy fest, hogy ram is ez a sors var..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!