Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akik adtok C vitamint a...

Akik adtok C vitamint a gyerekeknek, mennyit adtok? Hány mg/nap?

Figyelt kérdés

MÁst mit adtok még naponta? D vitamint mennyit? Vagy multit?

Főképp ovis gyerekekre gondolok. (3-6 évesek)

2014. febr. 14. 13:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
D vitamint ebédkor szoktam adni a kisebbeknek, úgyhogy az ovisom akkor kap egy-két cseppet, ha itthon ebédel (főleg hétvégén). Ha náthásak, akkor Cebion cseppet adok (10 csepp naponta). És kb. egy hónapja adok nekik multivitamint, azóta szerencsére nem voltak betegek.
2014. febr. 14. 14:00
 2/17 anonim ***** válasza:

Ovisomnak C vitaminból napi 480 mg-ot adok (lassú felszívódású), valamint Echinacea cseppeket. D vitamint reggel vagy este szoktam a nyelvükre csepegtetni 3-4 cseppet.

Multivitamint csak tavasztól őszig adok nekik, amikor nincsenek nagyon vírusos betegségek, mert nekem az a tapasztalatom, hogy ha egészségesen adok nekik multivitamint, akkor egy-egy betegségből nehezebben gyógyulnak.

Így nálunk egy betegség (pl. most a hányós-hasmenéses) egy nap alatt lecsengett, de egy nátha is kb. 3-4 napig tart.

2014. febr. 14. 14:08
 3/17 anonim ***** válasza:

3,5 éves, ovis.

100mg c-vitamin(ha taknyos, akkor emelem, max. 300mg-ra), 1 csepp Vigantol, 2,5ml Immunotrofina(ha beteg emelem 5ml-re)

Mióta szedi az immunotrofinát(2 üvegnél tartunk, nem beteg egyáltalán, még csak az orra se folyik...:o

nem tudom, hogy összefügg-e, de jó értelembe ki vagyok akadva..:))

2014. febr. 14. 14:10
 4/17 anonim ***** válasza:

Ugyan még csak 2 éves, bölcsis a gyerkőcöm, de azért leírom, mert később is így szándékozom adni majd...

D-vitamint 2 cseppet, cebiont 10-15 cseppet (50-75 mg c-vitamin), Manó Manna Elixírt, 1 mokkáskanállal.

A Manó Mannát most kezdtük el szendi, amikor beteg volt, azt hittem sosem leszünk túl rajta, mind nagyon meg voltunk fázva. De amint elkezdtem adni neki, 1,5 napon belül Neki kutya baja sem volt, mi meg még szenvedtünk több, mint egy hétig! (3 éves kortól napi 2 kiskanál kell belőle majd...)

Én nem vagyok a multivitaminok híve egyébként, főleg ezek a szirupok tele vannak mindenfélével pumpálva, aroma, tartósító, stb, rossz ránézni....

2014. febr. 14. 14:26
 5/17 anonim ***** válasza:
5éves, óvodás, szerencsére egészséges gyerek. Csak C-vitamint kap, 70 mg, illetve ha elfelejti az anyja, akkor 0 mg ;)
2014. febr. 14. 14:26
 6/17 anonim ***** válasza:

4,5 éves fiam van,felváltva kap multit és 100 mg-os c vitamint.pár napig adom a multit(forever természetes vitamin),aztán pár napig napi 100 mg c vitamint.most elfogyott a vigantol,nem volt időm dokihoz menni,így vettem neki gyerekeknek való d vitamint,abból 2 cseppet adok reggel.a vigantolban egy cseppben 2000 nemzetközi egység van,ebben a másikban csak 400.ezért adok két cseppet.ennyit javasolt a gyógyszerész.ezen kívül eszik normálisan,de hát tudjuk,hogy a mai gyümölcsökben zöldségekben nem sok vitamin van.

bár elég beteges a fiam,szeptember óta csak háromszor volt beteg(tavaly havonta,de volt,hogy kétszer egy hónapban)

2014. febr. 14. 19:33
 7/17 anonim ***** válasza:
Off, de 5-ös! A vigantolban 1 cseppben 500 NE van, nem 2000 NE!
2014. febr. 14. 19:49
 8/17 anonim ***** válasza:

Cebion C-vitamin: napi 10 cseep + Vigantol: napi 1 csepp

Ha beteg, vagy taknyos, vagy a kis tesó már beteg, és gyaníthatóan ő is bele fog esni, akkor duplázom a C vitamint, így este is kap 10 cseppet.

Még nem ovis, de szeptembertől az lesz, és akkor váltunk majd valamilyen multivitaminra.

2014. febr. 14. 23:24
 9/17 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a válaszokat, bocs, ha ismétlek:

AMI DÖNTŐ JELENTŐSÉGŰ, hogy szerves legyen a vitaminforrás. A szervetlenek (pl pezsgőtabletta és társai) idővel lerakódást okoznak a szervezetben, valamint ne mvalami jelentős felszívódéási, hasnzosulási arányuk, mivel természet ellenesek, kivonatok, szintetikusak!!

Tehát először is NYERS gyümölcsokből, zöldségekből, vlamint kellően puhára főtt (barna)rizsből, esetleg más, puhára főtt gabonából, esetleg még tejtermékekből (de nem tejből) szükséges a vitaminfelvétel,

másodsorban pedig kiegészíteni SZERVES vitaminkészítményekkel (natura jellegű boltok / bioboltok egy részében kapni).

2014. febr. 15. 21:14
 10/17 anonim ***** válasza:

Elnézést az elírásaimért!

Valamint kimaradt válszomból, hogy NE a modern orvoslás (más néven BETEGSÉGIPAR) hazug vitaminértékeire hagyatkozzon senki, véletlen se, ezt javaslom.

Valójában minimum ezer mg / nap C-vitamin mennyiség szükséges, mondom, SZERVES forrásból

(tehát NE aszkorbinsavból, NE pezsgőtablettából!).

Betegség esetén ennek többszöröse is lehet.

2014. febr. 15. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!