Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért csikorgatja a kisfiam a...

Miért csikorgatja a kisfiam a fogait, amikor alszik?

Figyelt kérdés
Amikor elalszik, majd fordul egyet a másik oldalára de kb. 1 óra alvás után, akkor csikorgatja a fogait. :/ Mitől lehet ez nála? Miért csinálja? Régebben nem csinálta ezt. Tapasztalatok?
2014. febr. 5. 10:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát sztem a fogcsikorgatás mindenképp valamilyen fokú szorongást jelez...

Hány éves? Minden rendben van körülötte?

Ha igen, akkor is simán lehet, hogy az oviban van vmi kis afférja valakivel, vagy nem sikerült neki vmi..de mondjuk ha mindig csinálja, akkor vmi állandó feszültségről árulkodik...

2014. febr. 5. 11:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Mindenképpen lelki háttere van. Próbáld meg kideríteni, hogy mitől ennyire feszült, miért szorong.
2014. febr. 5. 11:13
 3/8 A kérdező kommentje:
5 éves a fiam. Nem, sajnos voltak gondok. Oviba szeret járni, de akkor könnyebb neki, amikor már ott vagyunk. Sajnos Édesanyám elhunyt tavaly december elején, tehát az is megviselte Barnit. :( Tavaly költözünk a nyár közepén, valószínű az sem volt könnyű Barninak, de most már szépen megszokta, szeret itt lenni, lakni. Sokat beszélgetünk együtt, hogy szeretnénk egy kis családi házat, ami a miénk, mert ahol lakunk, ez egy bérlakás, 24m2, alig férünk el. Nem rossz, nyugodt a környezet, de lehetne jobb is. Sokat mondja, hogy itt nem szeret lenni, mert kicsi a hely, és nem a miénk. Okos kisfiú amúgy, próbálok mindig a kedvében járni, ezzel nincs probléma. Nagyon szeret itthon lenni, főleg, ha Apa is itthon van. :) Hát nem könnyű tény az életünk, de mindig meg tudjuk oldani a problémás helyzetet...
2014. febr. 5. 11:20
 4/8 anonim ***** válasza:

első vagyok,

haha, hát akkor szegénynek van miért csikorgatni..

Fogadd együttérzésemet anyukád miatt, de figyi, ugye a temetésen nem volt ott? de az elmúlásról beszéltetek vele? el tudott búcsúzni tőle vhogy?

nekem a nagyim halt meg decemberben, és pedig az én lányom még csak 3,5 éves, de meglepő módon nagyon sokat beszél róla mióta nincs köztünk. először ha mondott vmit, mindig elsírtam magam, de mindni meg is magyaráztam neki, hogy a Dédi angyalka lett, este csillagként ott van az égen, ami szép, de nekem nagyon hiányzik, és ezért sírok. Ha nem gyújtok gyertyát, akkor ő szól, hogy anya elfelejtettünk a dédinek gyújtani, hogy érezze, gondolunk rá. :-) annyira édes. rajzol neki, ezeket kivisszük a sírhoz.

Ez 1 volt.

Aztán a lakás. Azt írod, hogy megvan a szeretet, akkor ez a legfontosabb, és nagyon jó.

De mindent elmondtatok neki, hogy ti hogy érzetek, hogy ti is aggódtok, de lesz ez jobb is, vagy hogy most egy így van, de így is nagyon jó, mert együtt lehetünk, és ez a legfontosabb. és tényleg így is éreztek mindketten a férjeddel?

A gyerekeknél vagy legalábbis a lányomnál mindig mindig az őszinteség, és az érzések elmagyarázása jön be.

5 évesen már sokmindent megértenek, lehet hallott vmit tőletek, amit nem ért, vagy félreért, és nem is tudtatos, de fél tőle....

Ha nem múlik, és nem oldja az, hogy Ti otthon próbáljátok ezt oldani, akkor mindenképp vinném a navtanba pszichológushoz, ő játékosan ki tudja szedni nagyjából, hogy mi a gond...

Persze simán lehet egy általános szorongás is ettől az új helyzettől, és hogy tudja, hogy ez sem végleges, tehát fél, mert nehéz volt ez a költözés, új ovi beilleszkedés, és tudja, hogy lesz majd a közeljövőben még egy ilyen, és attól fél..ki tudja mi játszódik le a kis lelkében...??

2014. febr. 5. 11:43
 5/8 anonim ***** válasza:
jaj, ne haragudj, nem "haha"-t, hanem hűha-t akartam írni...
2014. febr. 5. 11:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Persze érte sok inger az elmúlt időben,de nem feltétlen lelki eredetű. Én is csikorgatom alvás közben ,azért mert nem megfelelő az alsó és felső fogsorom zárása. Vidd el fogorvoshoz,ha ezt kizárja akkor gondolkodj lelki dolgokon.
2014. febr. 5. 17:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Lányom 3,5 éves és rendszeresen csikorgat ő is. Nálunk nem történt semmi "extra" rendezett körülmények között élünk, ősszel kezdte az ovit és a beilleszkedésre tippelek.

Mi nem voltunk orvosnál, én is csikorgatok, szerintem "hozza magával".

2014. febr. 5. 21:28
 8/8 A kérdező kommentje:

Akkor nem csak lelki problémák miatt teszi, hanem más is szóba jöhet ezek szerint. A fogaival semmi probléma nincs, egészségesek, szépek. Szerencsére. Az alsó két foga már nem tej, hanem csontfog. Azt hiszem ennek nincs köze a fogcsikorgatásnak. Azt vettem még észre, hogy amikor beteg, náthás, akkor csinálja éjszakánként. Amúgy ha nyújtózkodom én pl., akkor össze szorítom a fogaim, persze nem mindig.

Vissza térve az egyik hozzászóló kérdésére, hogy ott volt-e a kisfiam Anyum temetésén. Igen ott volt. Egyrészt azért mert Anyu ezt akarta, másrészt pedig tudjon róla egy gyerek, hogy az élet sajnos ezzel jár. Ha valaki megszületik, az meg is hal. :( Ezzel tisztában van Barni, mert Ő egy "különleges" kisfiú. Most inkább hadd ne írjam le nyíltan, mert sokan biztos nem hisznek bizonyos dolgokban, nem akarnak róla beszélni, és azt meg végképp nem szeretném, ha "elítélnének" azért, mert az én fiam okos a kortársaihoz képest. Voltak olyan események, amik megmagyarázhatatlanok, előfordult már velem is. De mindig meg tudtuk beszélni ketten és Apával is együtt. De ezt csak az érti, aki benne volt/van.

2014. febr. 5. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!