Kisfiam hamarosan 3éves lesz és pár hónap múlva költözünk?
Én ebből nem csináltam problémát. 3 évesen költöztünk Mikor az ovit kezdte nagyobb lakásba, de ott csak fél évig laktunk, mert a ferjem vidékre helyezték, mentünk vele.
Ott laktunk 1 évig, új ovi, Majd vissza költöztünk Budapestre, de teljesen máshová. Itt megszületett a tesó, új ovi.
Semmi gondd nem volt soha.
A lényeg az volt neki, minden játékot vigyünk, semmit ne hagyunk a régi lakásban.
Ha rástresszelsz hogy mi lesz, akkor ő is stresszelni fog.
Kész tény, költözünk, s milyen jó, új szobád lesz, olyan színű, olyan matricákkal amilyet akarsz, s akkor tudja azt ő választotta, az az övé
mi eddig 3x költöztünk, fél éves korában, 3 éves és 4 éves korában. nem okozott gondot, elmagyaráztuk, hogy ott jobb lesz mert... és örömmel várta. bevontuk a pakolásba, segített festeni, rendezgetni a dolgokat, ő mondta hova tegyük az ágyát, stb...
ha meg a nagyszülők házába költöztök, nem is ismeretlen neki, el kell mondani neki mindent, 3 évesen érti már, lehet vele beszélgetni
Szerintem fontos, hogy vonjátok be őt is, ahogy más is írta. Vegyetek együtt matricát, "segít" rendezkedni... Mond el neki, milyen jó lesz az új szobája, a lakás stb..
Egyszer láttam gondot költözésből. Egy ismerősünknél. 4 éves volt a kislány, újra elkezdett bepisilni, de ott a szülők nem voltak épek. Azt hitték azzal tesznek jót, ha beteszik egy kész lakásba, kész új szobába a gyereket. Év végén el sem köszönhetett az oviban, mert nem is tudta, hogy nem oda fog járni többé. Szeptemberben egy tök új oviban kezdett és előtte pár nappal tudta meg. Ez a rossz út.
Minden rendben lesz.
Én is paráztam ...3 éves volt a kisfiam...első este kérdezett egy pár dolgot,de egyáltalán nem zavarta meg annyira,mint én gondoltam. Amire figyeltem,hogy első este is már az ő dolgai ott legyenek....minden ami az ő kis életének része. A dolgai...a játékai ....mindene :)
Semmi probléma nem volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!