Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beadnád a gyeremeked olyan...

Beadnád a gyeremeked olyan óvodába, ahol a csoport 70%-a halmozottan hátrányos helyzetű? Mi az az arány, ami még elfogadható?

Figyelt kérdés
2014. jan. 29. 13:13
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ez vidék, úgyhogy sajnos nincs. 14 km-re van egy nagyon jó (egyszerű vidéki ovi, egyszerű vidéki gyerkőcökkel, ez nekünk tökéletesen megfelelne, csak nehéz megoldani az utazást. Amúgy ott is vannak romák, de csak kevesen és azok nagyon alkalmazkodtak a magyarokhoz, tisztességesek, tiszták.
2014. jan. 29. 18:58
 12/18 anonim ***** válasza:

Nálunk hasolnó, kiscsoportot kezdte a fiam ősszel - 23gyerekből 13hhh-s. Ez mondjuk csak durván 60%

Egyébként ebből a 13ból "csak" 5 nagyon fekete cigány gyerek van, kettő nagyon durván totál antiszociális... de már alakulnak.

A többiek pedig vagy nagyon szegények, vagy egyedül neveli őket az anyjuk.

Ami gáz a csoportban: Ebből addóan nem lehet megszervezeni egy bábszínházat, mert a fele csoportnak nem futja rá, nem lehet kirándulást szervezni, és egy családi napot sem nagyon. A másik fiam nagycsoportos, és ha van színház, vagy valami jobb program, akkor ők el szokták vinni a kicsit, befizetem őt a nagyokhoz. JÖvöre már nem tudom mi lesz. Akkor már nem lesz ilyen lehetőség.

De mindegy egyébként, egyrészt nincs másik ovi, azért nem fogom a 3,5éves gyereket reggel 6kor kelteni, hogy a másik városba lévő oviba tudjam hordani. Az ovonénik nagyon aranyosak, bízom benne, hogy majd valahogy alakul a csoport. MIvel ők is látják, hogy milyen kis béna a csoport, ezért nagyon lelkesek, és meg akarják mutatni, hogy sokmindent ki lehet hozni majd ezekből a gyerekekből!! hát hajrá!!! Úgyhogy maradunk a csoportba, bár nem mondom, hogy a szeptembert nem végig azon agyaltam, hogy mi legyen a gyerekkel... de aztán beszéltünk sokat az ovonénikkel és az ő lelkesedésük, biztatásuk sokat segített.

Persze sajnálom a kicsit, mert a nagycsoportos csoport sokkal jobb összetételű, sokmindent szerveznek a szülők, közös programokat stb. és a kicsi kérdezi, hogy majd velük is megyünk ide-oda? De sajna nem - velük nem lesznek ilyenek.

:(

2014. jan. 29. 19:02
 13/18 anonim ***** válasza:

Ìgy nem adnàm be, vagy megoldanàm az utazàst, vagy magànba vinnèm...

Nekünk a bölcsibe nem volt hely, igy magànba vittem, de màr nem bànom mert èg ès föld a különbsèg....

olyan ovi ami a fèrjed munkahelyèhez van közel esetleg, hogy tudja hozni-vinni?

2014. jan. 30. 05:42
 14/18 anonim ***** válasza:
Ez így nehéz, mert előbb utóbb óvodába kell járnia, 6 évig nem tudsz otthon maradni vele.
2014. jan. 30. 08:02
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Férjem nem tudja vinni, tömegközlekedik és a munkideje sem mindig hétköznapi. Magánovi nincs a közelben, mondjuk nem is tudnánk kigazdálkodni azt az 50-60ezret havonta - sajnos.

Nem tudom, hogy lehetne normálisan kezelni ezt a helyzetet! 11 "hátrányos helyzetű" és 4 "normális hátterű" gyerek (sajna mind a négy kisfiű - nekem lányom van).

Amúgy nem "cigányozni" akarok és senkit sem akarok provokálni a kérdésemmel!

A játszótérről ismerek olyan félig cigány származású családot, akik normálisak, tiszták és eléggé jóban vagyunk. Csak miheztartásként: az ő gyerekük is másik faluba jár óvodába. Egy évig birták ezt az ovit, de elegük lett... (pl. Ilyenek megtörténnek, hogy párjával együtt fél éven belül kétszer is "elveszik" a gyerek váltáscipője... )

Engem baromira nem érdekel, ki milyen származású. De az igen, hogy az egy közösségben járó gyerekek milyen szokásokat hoznak, milyen higiéniával rendelkeznek stb. (Van olyan család, akiknek a gyerekeit időnként az oviban kell lemosdatni - ez nagyon gusztustalan!) Megértem, hogy nem a gyerek tehet róla! Nagyon sajnálom a gyerekeket, de nem kell jósnak lenni, hogy megállapítsam, nagy eséllyel úgyis a szülői mintát követik majd!

Legszívesebben elköltöznék, de itt és most a házat eladni esélytelen (esetleg harmadáron). Abból meg csak egy városi garázst kapnánk...

Most az a legvalószínűbb, hogy átviszem másik faluba. Néhányan már átjárnak, így esetleg össze lehetne hangolni az utat - talán valamit spórolhatnánk a benzinen...

2014. jan. 30. 23:03
 16/18 anonim ***** válasza:

12-es vagyok,

én is írtam, hogy sokan vannak nálunk is hhh-sok, de azért ennyire nem gáz a helyzet, mint nálatok. Az ovi szabályait hellyel közzel betartják, és még egyik gyerekemnek sem tűnt el semmi ruhája, cipője vagy bármilye az oviban. Ilyen kijelentések, hogy kést ne hozzanak, meg nincs zsepi és nem fújják az orrukat- na ilyen még sose hangzott el.

Szóval tény, hogy nálunk is rossz a helyzet, de ennyire azért nem!

A helyedben én is a másik faluba vinném a kislányt és összeszervezkednék másokkal. Biztos, hogyha a fent említett oviba járna a kislányod, egész nap aggódnál érte, és ha már eleve az az érzés van benned, hogy rossz helyen van a gyerek, és ennek ellenkezőjéről senki sem tud meggyőzni, akkor te is csak idegeskedni fogsz mindig mindenen. Tudom, mert én is szeptemberben így voltam a fiammal, de nálunk azért mégsem volt olyan rossz a helyzet. MÁr csak néha gondolom úgy, hogy nincs jó helyen a kisfiam- azrét nálunk alakulgat a csoport. Kezdik a szabályrendszert elfogadni még a leginkább antiszociális kisgyerekek is.

Ha már vagytok 3-an, mert ennyi gyereket tud egy személyautó elvinni, akkor meg lehet beszéni, hogy az egyik anyuka egy hétig reggel viszi a kicsiket, a másik délután hozza, stb. Lehetne rajta spórolni! Esetleg jobb időben biciglizni.

2014. jan. 31. 07:55
 17/18 anonim ***** válasza:
Cigányozás ide vagy oda,én is épp ezért vittem a szomszédos faluba a gyerekemet. 10 km-re van.Nehezen,de megoldottuk,hogy nap mint nap hozzuk vigyük.Én 3 műszakban dolgozom,a férjem reggel 6tól 4ig. Szóval délelőttös héten,reggel mindig jön Nagymama,reggel 8ig,míg apának reggeli szünet van hazajön a munkahelyről és viszi a gyereket oviba....szóval nekünk a nagyival szerencsénk van....próbáljátok meg valahogy megoldani.Nem mindegy egy ilyen korú kisgyereknek,hogy milyen körülmények között,kikkel van egész nap,és miket hall,miket lát stb stb,és nem mellesleg milyen csúnyán beszélnek. Szóval én bárhogy is ,de vinném onnan a gyerekemet.
2014. jan. 31. 10:14
 18/18 anonim ***** válasza:
másik faluba vinném, akkor is ha hajnalban kéne hozzá kell kelni és gyalogolni kéne, biztos nem vinném koszos cigányok/gyerekek közé a gyerekemet
2014. jan. 31. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!