RHINATHIOL köptetőnek mennyi idő alatt kell hatnia?
Nincs semmi baja a lányomnak a gy.orvos szerint, de köhög.
Ezt ajánlották többen is, hogy adjam neki. Már lassan 5. napja kapja, köhög is tőle, mintha felszakadozna neki, de nem igazán tűnik úgy, hogy elmúlna a köhögése.
Ma vettem Baby Luuf balzsamot a patikában.
Tudom, hogy a bölcsődében egymást fertőzik, még ha makk egészségesen viszem be, másnapra már ő is beteg lesz vagy elkap valamit, de most már kezdem unni a köhögést.
Igaz, nem folyamatosan köhög, csak néha, de nem hinném, hogy ez jó lenne.
Vagy ez teljesen normális, hogy a gyerekek bölcsibe, oviba állandóan köhögnek ilyen időben?
Nem teszik szóvá (már), mert az egész csoport köhög és "meguntam", hogy csak én vagyok olyan hül.e, hogy hazahozom a gyereket és itthon maradok vele, amíg meggyógyul.
De már ideje sincs meggyógyulni, szinte mintha már felesleges lenne bölcsibe is járnia, mert úgyis itthon van mindig. Ez pedig nem megoldás, mert nyilván nem azért írattam be a bölcsibe, hogy itthon legyek/legyünk vele állandóan.
Plusz a vezetőnő nem is engedi a gondozóknak, hogy köhögéssel (főleg, ha nem súlyos) hazaküldjék a gyerekeket.
Itthon szárazabb a levegő, valószínűleg ez is közbejátszik. A bölcsibe nem tudom, hogy mennyit köhög, mert nem vagyok ott vele és sosem mondják a gondozók.
A bölcsis orvos is rendszeresen megvizsgálja és a saját orvosunk is.
Tiszta tüdő, egészséges, közösségben maradhat/mehet.
Ez a felállás..
Mi is a Rinath.-t használjuk, ha kell. Én max. 2 napig adom, reggel, és a du.-i alvás után. Mégpedig azért így, mert már kitapasztaltam, hogy akkor van értelme, mert felkel, beadom, és kb. 1 óra múlva érezni, hogy szakad fel neki, olyankor szívom is porszívóval neki, és szépen kijön, a maradékot, meg bocs, de lenyeli.
Ha viszem az oviba, akkor nem adom, mert csak köhögteti, de mivel még orrot fújni nem tud, így semmi értelme, én hétvégére szoktam ezt időzíteni, ha úgy érzem, hogy le van neki rakódva.
Már 3-4 féle hurutoldót, köptetőt próbáltam neki, de nekünk is ez jön be, nem fulladozik, sokkal kíméletesebben oldja fel a hurutot, mint a többi.
Amúgy nekem is mióta bölcsi, most meg ovis, egy bizonyos szinte MINDIG köhög, és már én is "tojok rá", mármint, hogy hiába viszem a dokihoz, simán kiírja, csak akkor tartom itthon, ha sárgás/zöldes orrfolyás is társul, mert az már bacis, és olyankor látszik is, hogy rossz a közérzetet is...:-((
Amit még szoktam ilyenkor, hogy a fejrésznél az ágy lába alá beteszek egy vékonykább könyvet, jobban kap levegőt.
A párásítás, és a Luuf balsam is csak módjával segít, csak éjjelre szoktam egy kicsit neki, mert néha olyan, mintha attól még jobban köhögne...:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!