Van hozzá jogom hogy ne engedjem el az unokákat egyedül anyósomhoz nyaralni?
Figyelt kérdés
Nem eltiltásról van szó, bármikor bárki jöhet, gyerekek is mehetnek de nem nélkülem. Külföldön élünk gyerekek 4 év alattiak, nem bízom anyósomban és amúgy sem látom értelmét hogy elvigye 1-2-3 hétre őket 1000 km-re tőlem mikor nem dolgozom én is tudnék menni, vagy jöhetne ő.2014. jan. 23. 07:44
1/6 anonim válasza:
Hát, hogy ez törvényben hogyan is néz ki azt nem tudom, az biztos, hogy a gyerek felügyelete (egyben minden döntés meghozója csak is a szülő/gondozó). Csak a szülő/gondozó dönthet a felől, hogy ki mikor milyen körülmények között felügyelheti gyermekét. Na már most, ha apuka engedi anyuka nem akkor bonyolultabb a helyzet. Első sorban apával beszéld meg ezt a helyzetet mert nektek szülőknek kell dönteni arról, hogy mehetnek e a gyerekek vagy sem. Apa és anya szava is 50-50% vagy mehettek bíróságra.
2/6 anonim válasza:
Egyedul biztos nem engednem! Vagy jojjon vagy mi megyunk! Nem a bizalom miatt! Csak mert megorulnek a Gyerekem nelkul! Az Nekem nem pihenes lenne, hanem szanatorium az elso het vegere! viszont jogilag van nagyszuloi lathatas...
3/6 anonim válasza:
Valóban közös döntés, ahogy az első írta, de ez elég speciális helyzet. Szerintem ahhoz, hogy másik országba menjen a gyerek, mindkét szülő beleegyezése kell, tehát ezt egyedül is megakadályozhatod. (Ez egy laikus véleménye.)
4/6 anonim válasza:
Miért ne lenne jogod? Bár kicsit szerintem félreérthetően tetted fel a kérdést, de, gondolom, te az anya vagy, nem a nagymama. A szülők döntik el, hova mehet a gyerek és hova nem.
6/6 anonim válasza:
Persze, abszolút jogod van hozzá. A mi manónk 4 éves, és épp arról beszélgettünk, hogy elengedjük-e őket a nagyszülőkkel nyaralni, belföldön. De arra jutottunk, hogy max. 1-2 napra, és jobban éreznénk magunkat, ha a férjem is menne velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!