Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 éves nem alszik egyedül?

4 éves nem alszik egyedül?

Figyelt kérdés
Tudom én szúrtam el, hogy elalvásnál bent voltam a szobájában délután és este is. Amíg egyedül volt nem volt gond, de most a tesó 6 hónapos lesz, és elég fárasztó megvárni este amíg teljesen elalszik, mert a kicsihez pár óra múlva kelhetek...Mivel már elég nagy próbáltam vele megbeszélni, de hiába. Alvás előtt mese, lámpa ki és ott kell legyek míg elalszik. Mit csináljak, hogy elaludjon magától? Ráadásul nemsokára egy szobába raknám őket, akkor mi lesz?!
2014. jan. 14. 15:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Eldöntöd hogy megéri-e a cirkuszt az a fél óra, vagy kibírod. Ha azt akarod hogy egyedül elaludjon akkor lehet hogy több időd megy el a szoktatásra, és több hiszti jár vele, ergo kevesebbet pihensz, mintha bent vagy. Ráadásul azért is ragaszkodhat hozzá, mert ez az az idő amit csak vele töltesz.
2014. jan. 14. 15:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez egy finom jele a testvér-féltékenységnek. Úgy érzi, hogy Őrá kevesebb figyelem fordul. Nem lehet már egy szobába rakni őket ?
2014. jan. 14. 16:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is így gondolom, hogy szüksége van most rád, főleg, hogy ott a kistesó, ne érezze úgy, hogy ő "hanyagolva" van.

Szerintem nem rontottad el, inkább jól csináltad, hogy nem treníroztad alvásra, hanem az ő igényeit vetted figyelembe.

Elhiszem, hogy most nehéz, de szerintem tök rosszul esne a nagynak (hiszen ő is még kicsi), ha most nekiállnál harcolni vele ezen.

Bocs, hogy nem tudtam érdemben segíteni, csak én ezt gondolom, ami persze nem azt jelenti, hogy így a jó, természetesen úgy csináld, hogy nektek jó legyen.

De ezt valószínűleg tényleg csak "harcok" árán tudnád elérni, ami most pont nem tenne jót a nagyobb gyereknek.

2014. jan. 14. 16:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam februárba lesz 5 éves. 1 hete alszik egyedül. Magától döntött úgy, hogy most már nagy fiú. Előtte hallani sem akart róla, így ráhagytam. Mondjuk 26 hós koráig szopizott este, azon aludt el, így megszokta, hogy ott vagyok. Sírni sosem hagytam picinek sem, szinte azonnal elégítettem ki minden kívánságát. Nem vagyok neki híve. Meg mondjuk szép is lett volna ha 3 este 1-2 órán keresztül üvölt a panelba.
2014. jan. 14. 19:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én 3,5 évesem is detto ugyanez és nállunk is van egy 1 éves kistesó!Eddig szerencsém volt mert midíg a Kicsi hamarbb elaludt mint a nagy így betudtam feküdni mindíg a angyhoz!Olyankor aludj el vel te is hiszen írod,hogy nemsoká kelni kell a kicsihez!Pihenj amikor csak tudsz!Ha meg összeteszed őket egy szobába akkor egyszerre "altatod" a kettőt!

Én is azt mondom mint az előtte írók:nem most treníroznám az egyedül alvásra!

Nekem ez legalábbis nem teher,én úgy vagyok vele,hogy én is hamarosan összeteszem őket szobába és akkor egyszerre altatom a kettőt ergo melléjük fekszek!

Kész,ennyi és nem érdekel ki mit gondol majd 18 éves korukban meg visszasírjuk ezt az időszakot! :)

2014. jan. 14. 20:04
 6/8 anonim ***** válasza:

enyém 4 éves, 2 hónapja untam meg.

nálun az volt a gond, hogy dolgozom, hulla fáradt vagyok, ezért bealudtam míg vártam, hogy kidőljön. aztán éjszaka felébredtem, hogy még nem is fürödtem, el se pakoltam a kaját, kutya is éhes, stb, így pörögtem 1-2 órát hajnali 1-2 körül és nem bírtam visszaaludni már, másnap még fáradtabb voltam...

ördögi kör. szóval megbeszéltem vele, hogy ő már nagy fiú, nincs szüksége rám az elalváshoz, ügyes, okos, bátor, plusz egy új alvótársat is kapott.

első este hosszú volt, 2-3 óránként kiabált ki, hogy pisilni felkelhet? inni felkelhet? enni felkelhet? tv-t nézhet? autózhat? meg amit el tudsz képzelni.

másnap már nem volt semmi és azóta se. megérett rá :)

2014. jan. 14. 23:02
 7/8 anonim ***** válasza:
nem 2-3 óránként hanem 2-3 órán keresztül :)
2014. jan. 14. 23:03
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! nem nagy teher, egyenlőre hagyom így.
2014. jan. 15. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!