Mikor lett a gyermeketek szobatiszta?
Írjátok oda, hogy fiú, vagy lány.
A fiam lassan 3 éves és azt mondta nekem, hogy ö nem akar szobatiszta lenni. :)
Kislány.
Nappalra 2,5 évesen lett szobatiszta. Őszintén szólva nem gondoltam, hogy egyből levegyem róla éjjel a pelenkát. Novemberbe vettem róla le, de ha lázas, visszaraktam, hogy tudjon aludni nyugodtan. Egyre kevesebb baleset van, lefekvés előtt pisil és kibírja reggelig.
Az ovit mikor kezdi? Addig szobatisztának kell lennie. Ha éjjel még pelenkás, nem baj, de az óvódába ezt senkinek ne mondjad.
2 év 3 hónaposan.
én nem vártam meg, hogy akarja vagy ellenkezzen, levettem a pelust, 2 hét után szobatiszta lett, nagyon meglepett :)
szerintem nem jó ez a mostani módi, hogy várjunk míg a gyerek kéri, hülye lenne, tök kényelmes, nincs macera... :)
2 év 8 hónaposan, 3 hét alatt, egyetlen balesettel.
Kisfiú
Szakaszosan ment, 2 évesen pisiléshez tiszta volt, de ha kakilni kellett pelust kért. Elintézte a dolgát, töröltem és a következő kakiig nem kellett pelus, alváshoz viszont még igen. 2 hónappal később déli alváshoz lekerült a pelus, de éjjelre és kakihoz még kellett. Két éves 4 hónaposan jutott el oda, hogy mert bilibe kakilni, addig mintha sajátjának érezte volna a kakit, nem akarta "nekem adni".
Ami nálunk bevált: minden egyes bilibe kakilásért járt egy matrica. Kapott szép, csak erre szánt füzetkét, mindenféle matricákkal, amit gondosan beragasztott a végeredmény után. Legalább egy évig matricáztunk, aztán lassan elmaradt, ahogy a bili is, helyette szűkítőt kapott, mint a nagyok, később már az sem kellett, biztonságosan megtartotta magát a wc-n. Fiú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!