Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet valami baja 2 éves...

Lehet valami baja 2 éves kislányomnak, ha csak 1 éves koráig kapta a Vigantolt?

Figyelt kérdés
1 éves koráig is volt olyan nap párszor, hogy elfelejtettem beadni, de azok nem hetek voltak, tényleg csak pár nap összesen az évben. Nyáron nem igazán napoztatom, főleg, ha ezek a 40 fokos kánikulák vannak, akkor csak este szoktam kivinni. De úgy hallottam, hogy már 2-3 éves korig javasolt, de főleg a téli időszakokban mindenképpen. Most kicsit bepánikoltam, hogy rossz anya vagyok, amiért nem adtam neki tovább a Vigantolt :-(
2014. jan. 21. 22:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Utolso: ezek szerint nem :DDD Szerintem azert jo adni nekik. Kiveve akkor, ha a kutacs tul gyorsan csontosodik ossze. A doki akkor ugyis szolni fog. Furcsa, hogy egy olyan orszagban, ahol 90%-ban esik az eso, es megsem potoljak a D vitamint. Meg felnotteknek sem artana.

Egyeni velemeny, de en a Vigantolbol nem adnek 2 cseppet, meg telen sem. Itt nalunk nem Vigantol van, hanem annal sokkal gyengebb. Ebbol kell 2 csepp, es meg igy is kevesebbet kap, mint amennyi a Vigantolban van. Tul is lehet adagolni a D-vitamint!

2014. jan. 22. 13:23
 12/13 anonim ***** válasza:

Az angol egészségüggyel inkább ne példálózzatok, mert a térdégben az egyik legeslegrosszabb...!

D vitamin adása nagyon fontos mind a gyereknek, mind a felnőttnek. A magyar lakosság kb 90 %-a szenved d vitamin hiányban a téli hónapokban. A d vitamin igazából a hormontermeléshez, az immunrendszer működéséhez is nagyon fontos, hiánya gyermekeknél a későbbi csontvesztésen kívül hozzájárul egy sor betegséghez, pl az 1-es tip. cukorbetegséghez sclerosis multiplex-hez, egyes szívbetegségekhez, daganatos megbetegedésekhez.

Úgyhogy szerintem add a továbbiakban és a téli hónapokban te is szedjél. Rengeteg szakirodalom megjelent már a témában és a gyermekorvosok még mindig nem hangsúlyozzák kellőképpen a fontosságát!

2014. jan. 22. 13:23
 13/13 anonim ***** válasza:
doktornénink azt mondta hogy a nagyobb gyerekeknek is kell szedni még az iskolásoknak is nem csak 3 éves korig .
2014. jan. 23. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!