Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Közösségbe járó kisgyermeked...

Közösségbe járó kisgyermeked milyen gyakran kap antibiotikumot betegségére?

Figyelt kérdés
Szeptemberben kezdte a bölcsit a 2,5 éves lányom, azóta most kezdjük a harmadik antibiotikum kúrát megfázás szövődményére(előtte még soha nem kapott), és érdekelne, hogy ez átlagos még vagy gyakori? Kb. két hetente náthás, különböző súlyossággal. Köszi a válaszokat!

2014. jan. 20. 15:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
6 éves vagyok. Magadtól ne tedd meg, hogy nem váltod ki az antibiotikumot. Habár én nem vagyok antibiotikum párti és az orvos is tudja, de mindig meg is beszélem vele. A te esetedben is azt kell, hogy kérdezd meg mennyire van szükség antibiotikumra, megoldható e máshogy. azért mert itt írunk ezt azt, ne cselekedj orvosi utasítás ellen, beszéld meg az orvosoddal, mondd el az észrevételeidet és így nyugodt lélekkel kezelheted a gyereket otthon vagy így vagy úgy:) Minden jót!
2014. jan. 20. 16:19
 12/15 anonim ***** válasza:
16 hónaposan kezdte a bölcsit,kicsit több,mint 2,5 éves koráig volt bölcsis ezalatt az idő alatt összesen 4 nagyobb betegsége volt amikre kapott antibiotikumot,2 hete ovis nincsen semmi baja,de alapjába véve nem betegeskedő,ritkán fázik meg,és persze rendes vitamint is kap
2014. jan. 20. 16:36
 13/15 anonim ***** válasza:
Kisfiam is szept-ben kezdte az ovit,azelőtt szinte sose volt beteg,alán 2x volt enyhe nátha,ami 2 nap alatt elmúlt. Mióta ovis, mindig elkap valamit,általában taknyos( sárga sűrű) hurutosan köhög,enyhe hőemelkedés. 1x adott antibiotikumot,mert már 3x vittem vissza,mert nem gyógyult,ugyanúgy csúnyán köhögött,mint előtte 1 héttel. Beszedett 2 doboz antibiot.-ot és még mindig nem gyógyult,visszavittem,akkor irt hörgötágitót,Spiropentet,na akkor kezdett gyógyulni. Szóval semmit nem ért az antibiotikum. Köptetőt kellett volna felirnia kezdettől fogva. Erről ennyit. Most már én is jobban tudom,mit kéne adni. Sokszor az orvos nem tudja...
2014. jan. 20. 19:49
 14/15 anonim ***** válasza:

nekem azt mondta a dokim,hogy akkor kell antibiotikum,ha több mint egy hétig húzódik a betegség,és a torokfájás elkezt lefelé húzódni.Ez utal szövődményre.

De van olyan gyerek akinek minden ráhúzódik a mandulájára,és amikor kiveszik ,akkor megszűnik ez a probléma.

Szóval ezt így nem lehet megmondani.

2014. jan. 20. 20:34
 15/15 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam most múlt 3 éves és oviba jár. Ugyanezek a tünetek voltak nálunk is. Decemberbe kezdődött, összesen 5 napot volt abban a hónapban oviba. Mi sem kaptunk antibiotikumot, de hol jobban hol rosszabbul volt. A vége az lett, hogy januárban ráment a fülére és akkor 1,5 üveg antibiotikumot kellett beszedni. Ettől meg is javult. 4. napja van oviba, de holnap szerintem már megint nem tud menni, mert elkezdett folyni az orra. Azt azért hozzá teszem, hogy 26 főből már csak 6-an vannak. Egyik betegségből ki a másikba be. Ja és kap vitamint, broncho waxom kurát is kapja. De ha mindenki beteg mellette lehetetlen, hogy ő ne essen bele.
2014. jan. 21. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!