21 hónapos kislány mit tud csinálni?
Egyedül eszik kézzel, kanállal, villával, néha kéri hogy segítsünk. Jó étvágya van, nagyjából mindent megeszik, főleg ha azt az apja tányérjából lophatja el.
Rengeteget "olvas", és nézi a szánkat, hogyan kell ejteni a szavakat, próbálja ismételni a mondókákat. Amúgy épít, babát tologat babakocsiban, segít nekem a házimunkában, és főleg mindenben utánozza a bátyját. Hamar kezdett beszélni, egy éves kora körül, úgyhogy mostanra gyakorlatilag mindent el tud mondani amit akar, ragoz, 2-3 szavas mondatokat alkot (a fiam 2 éves korában összesen 11 szót használt, úgyhogy nekünk ez óriási élmény). Kiskorában jeleltem neki, és egész jól visszajelelt, ezek közül párat még 1,5 évesen is használt (kedvence a "tűz" és a "cici" volt).
Sok szerszámot használ (kés, olló, metszőolló, fűrész, kalapács), ügyesen közlekedik hepehupás terepen, szeret mindenhová felmászni. Iszonyú öntudatos, határozott, általában ő akarja eldönteni, milyen ruhát vegyen fel. Tökéletesen használja a bűbájos-kedves pillantást, ha kedveskedni akar. Egy dög :). Borzasztó éles hangja van, amolyan dobhártyarepesztő - állítólag kiskoromban nekem is ilyen volt, szegény anyukám...
Reggel fél 7-7 körül ébred, délelőtt kint vagyunk az udvaron, a bátyjával játszik, és/vagy nekem segít az állatok körül. Ebéd után alszik 1-2 órát, délután megint kint vagyunk. Este 8-9 körül alszik el. Még szopik, napközben kb 5-ször, meg néha éjjel is.
13 hónapos kora óta nem volt rajta pelus, éjjelre azóta, nappalra 19 hónapos kora óta lényegében szobatiszta (segített szobatisztaság elvén működünk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!