Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 21 hónapos kislány mit tud...

21 hónapos kislány mit tud csinálni?

Figyelt kérdés
Egyedül tud enni? Miket eszik? Mit szeret játszani? Hogy zajlik egy napja? Alszik délután?
2014. jan. 18. 14:17
 1/3 anonim ***** válasza:
Egyedül eszik már nagyon régóta. Elvileg azt eszi, amit mi, de elég válogatós, gyümölcsből mostanában pl. csak a banánt eszi meg, a húst is inkább otthagyja. Kedvenc játéka az állat-párkereső: állatos memóriakártyát képpel felfelé fordítunk, én megmondom, mire mutasson, ő pedig megkeresi, de "társasozni" is nagyon szeret: felváltva dobunk a kockával, de helyette is én lépek. Délután kb. 2 órát alszik.
2014. jan. 18. 14:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Az enyém mindent eszik (szó szerint), és kb. 5 hónapja egyedül. Játszani... Játékkonyhában főz, duplozik, utánozza a mi mindennapi tevékenységeinket, a macijait öltözteti, akár egy órán át is lapozgat képeskönyvet. 8kor kel, akkor reggelizik, utána 10 körül parkba vagy játszóházba megyünk, ott eszik valami keveset tízóraira, délre hazaérünk, ebédel, meseolvasás, és 2-3 órát alszik. Négy után ér haza az apukája, olyankor mindig van valamilyen program, 8 körül hazaérünk, fürdik, játszik, vacsi, fogmosás, mese és alvás, kb. fél tíz körül. Kb. 100 szót használ, kezdetleges, kétszavas mondatokat alkot. Nagyvonalakban.
2014. jan. 18. 14:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Egyedül eszik kézzel, kanállal, villával, néha kéri hogy segítsünk. Jó étvágya van, nagyjából mindent megeszik, főleg ha azt az apja tányérjából lophatja el.

Rengeteget "olvas", és nézi a szánkat, hogyan kell ejteni a szavakat, próbálja ismételni a mondókákat. Amúgy épít, babát tologat babakocsiban, segít nekem a házimunkában, és főleg mindenben utánozza a bátyját. Hamar kezdett beszélni, egy éves kora körül, úgyhogy mostanra gyakorlatilag mindent el tud mondani amit akar, ragoz, 2-3 szavas mondatokat alkot (a fiam 2 éves korában összesen 11 szót használt, úgyhogy nekünk ez óriási élmény). Kiskorában jeleltem neki, és egész jól visszajelelt, ezek közül párat még 1,5 évesen is használt (kedvence a "tűz" és a "cici" volt).

Sok szerszámot használ (kés, olló, metszőolló, fűrész, kalapács), ügyesen közlekedik hepehupás terepen, szeret mindenhová felmászni. Iszonyú öntudatos, határozott, általában ő akarja eldönteni, milyen ruhát vegyen fel. Tökéletesen használja a bűbájos-kedves pillantást, ha kedveskedni akar. Egy dög :). Borzasztó éles hangja van, amolyan dobhártyarepesztő - állítólag kiskoromban nekem is ilyen volt, szegény anyukám...

Reggel fél 7-7 körül ébred, délelőtt kint vagyunk az udvaron, a bátyjával játszik, és/vagy nekem segít az állatok körül. Ebéd után alszik 1-2 órát, délután megint kint vagyunk. Este 8-9 körül alszik el. Még szopik, napközben kb 5-ször, meg néha éjjel is.

13 hónapos kora óta nem volt rajta pelus, éjjelre azóta, nappalra 19 hónapos kora óta lényegében szobatiszta (segített szobatisztaság elvén működünk).

2014. jan. 18. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!