Visszamennél/visszamentél a gyermeked 1 éves korában dolgozni?
Az új szabályozások nagyon elgondolkodtattak. Kisebbik gyermekem 1 éves lesz pár hét múlva, a nagyobbik 2,5 éves lesz.
A pénz a legnagyobb gondunk. Számlák befizetve, a gyerekeknek megvan minden, bár sokszor a nagyszülők segítségével, de igazából hó közepétől ennivalón kívül másra nem költhetünk, azt is átgondoltan. A szüleim szoktak anyagilag támogatni minket, illetve egyéb nem anyagi dolgokkal, pl. főtt étel, gyerekeknek ez-az. Ha minden rendben van, akkor nullával megyünk át a következő hónapba, de nehogy legyen váratlan kiadás.
A hitelünk elég sok, amúgy nem lenne gond a bevétellel.
Én a max. gyedet kapom, a fizetésem br. 215e volt. Ha jól értem, most mindkettő járna...
De imádom a gyerekeimmel eltöltött időt, sokat foglalkozom velük, és tudom, hogy igényelnének engem.
A szívem már most is vérzik, hogy csak gondolkodom a témán.
Ti mit tennétek?
Mi külfödön élünk, itt 4HÓNAP (!!!) a gyes :-(
Az én fiam 8hónapos volt, mikor visszamentem dolgozni, és még igy is "szerencsém" volt ... most várjuk a második babát és szeretném ismételten legalább a 8-9hónapot kihúzni :-(
Köszi Mindenkinek.
Igazából, mint írtam is már, csak abban erősítettetek meg, hogy nem szabad visszamennem, mert az én szívem is tudja, hogy a kicsinek még szüksége van rám. Ha eddig kihúztuk így, ezt az évet, de legalább 6 hónapot még kibírjuk, mert tényleg nem hozható vissza ez az időszak. A kislányom 2,5 éves, és mivel született a kisöccse, itthon van velünk. Ha nem így történt volna, ő 2 éves korától bölcsis lenne. Nagyjából akkor kezdtem megnyugodni, hogy való lenne már bölcsibe, korábban nem. Remélem, a kisfiamnál is eljön majd az az időszak, amikor nyugodtan állok munkába, könnyű szívvel, mert tudom, hogy nem szenvedi meg a hiányomat. Most még így lenne.
Azt viszont nem értem, hogy ki és miért pontozta le a válaszolókat, akik a fenti véleményen voltak...?
Nem tudom, hogy ki pontozott le, de én biztosan nem...
Remélem, hogy a "kéreget és sír" nem rám vonatkozott.
Amúgy valaki mindenki mást is lepontozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!