Mitől lehet ez a köhögés?
1 hónapja volt az,hogy a kisfiam hörgött és el volt dugulva az orra,köhögött.Kapott antibiotikumot,mert baktérium okozta.Ez javult hamar.Mostanáig volt,hogy néha szárazon köhögött.Szombaton elvittem a gyerekorvosi ügyeletre,mert köhögött és most már erőltetve is.A kisfiam egy rossz élmény miatt a száját nem nyitotta ki rendesen,így az orvos nem is látta sem a torkát,sem a manduláját.Azt mondta az orvos,hogy arcüreggyulladása van illetve hogy nagyobb a mandulája (amit ugye nem látott),hogy ennyire köhög,az erőltetett köhögés is emiatt van.Persze röntgenfelvétel nem volt.Illetve kisfiam a fülét piszkálta.Kapott antibiotikumot.A manduláját hogy néztem szerintem biztos nem votl semmi baja,mert szuperül evett.
Hétfőn elvittem a gyerekorvosunkhoz,aki megmondta teljesen felesleges volt az antibiotikum.Szép a torka,mandulája,tüdeje tiszta.A köhögésre kell cetirizin csepp amit szed tavasz óta allergiás jellegű köhögés miatt, stodal szirup, bő folyadék.Ennyi.
Ami miatt a kérdést feltenném az az,hogy éjszaka 2-3x köhög csak,ha kinyitom a szobaajtót és jön rá a hűvösebb levegő akkor már nincs is gond.Az udvaron sem köhög,csak nagyon ritkán esetleg.Alvás után amint reggel felkel köhög.Fél órán belül 10x biztos.Utána megszűnik.Napközben a reggeli ébredés és a délutáni alvás között alig köhög.
Délutáni alvás után megint. 1 óra alatt 15x legalább köhögött.Azóta megint semmi.
Ti mire gondolnátok?
Egyébként jó kedvű,se hőemelkedés,se láz.Jól eszik.ugyanolyan eleven mint szokott lenni :)
3,5 éves ovis kisfiú
szerintem is vagy száraz a levegő, vagy esetleg allergiás valamire (por, állatszőr stb.)
én kérnék beutalót a pulmonológiára, ott néznek teljes vérképet (amiből az is kiderül, ha valamire allergiás), esetleg lehet a háttérben asztma is.
A legegyszerűbb megoldás ,tegyél egy nagy edény sós vizet a szobába...esetleg teregess a gyerek szobájába és figyeld,hogy jobb e!
A szoba száraz levegője miatt tényleg köhöghet a kisfiad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!