Mennyire válogat 1,5 évesetek?
Nekem szerencsém van, mert nem válogatós a lányunk. Komolyan mondom, több mindent megeszik mint én.
Furcsa módon itthon nem eszi meg a zöldbabot, de a borsót igen, a bölcsiben meg fordítva. Eddig nagyon szerette a szilvát, ősszel közölte, hogy nem szereti, azért mire majdnem elfogyott itthon, megette már megint. A céklát most karácsonykor szerette meg, de biztosan azért, mert már több foga van és elbírja rágni.
Előfordul, hogy éppen akkor valamit nem kíván és közli, hogy nem szereti, de másnap már örömmel megeszi.
Babák, nem logikusak.
Azért jó lenne ha mást is enne a kislányod, nyilván a virsli, párizsi nem a legegészségesebb, de szereti a gyümölcsöket, az meg nagyon jó, kap belőle vitamint és egyéb fontos dolgokat.
Van amit nem eszik meg, de mivel nem állunk valami jól anyagilag, ezért nincs válogatás. Azaz, ha nem kéri amit tudok adni, akkor nem kell megenni, viszont következő főétkezésig nem kap mást (nem is igazán tudnék neki mit adni), csak gyümölcsöt.
Mondjuk a sült krumpli, párizsi, virsli nem gyerekeknek való kaja, nálunk kb félévente egyszer találkoznak ilyesmivel, szerencsére. Rágcsa, csoki szintén ritka vendég.
És miért is nem nekik való? Van erre is valami tudományos bió internet vizsgálat?
Köszi a válaszokat,de légyszi az ilyen h.lyeségekkel hagyjatok.
8. vagyok. Nem hiszem hogy le kellene szólni azokat, akik próbálnak TÁPLÁLÉKot adni a gyerekeknek, azaz olyan ételt, ami nem csak üres kalória (sima liszt, finomított cukor), szója, vegyi anyagok (ízfokozók, színezékek, módosított keményítő, hidrogénezett olaj, stb), hanem van értelme is.
A virsliben, párizsiban talán nem kell részletezni, mi van és mi nincs, akit érdekel, el tudja olvasni. Nekem volt szerencsém (?) látni a kaposvári húsüzemben a gyártási folyamatot, legszívesebben mindenkit elküldenék egy ilyen látogatásra.
A sült krumpli csupa olaj, érdemes összehasonlítani, mennyi olajat szív magába sütés közben. A péktermékek közül, ha a kakaós csigára és társaira gondolsz, az sem a legjobb táplálék egy kisgyereknek, mert nincs benn semmi hasznos.
Nem pénz kérdése szerintem a táplálkozást egészségesebbre formálni, csak változtatni kell a megszokásokon. Érdemes végiggondolni, hányféle alapanyagból főz az ember, és miért csak azokból. Nagyon sok mindenből lehet finom, egészséges kaját készíteni. Mi sem éltünk mindig ilyen rosszul, viszont van kifejezetten előnye is annak hogy nincs pénzünk - az ember sokkal kreatívabb lesz. És azóta, hogy nincs miből, sokkal kevesebb feldolgozott élelmiszert vásárolunk, ezáltal kevesebb ipari adalékot eszünk. Tudatosan kell csak csinálni, ennyi az egész. Szerintem. Mindenféle bántási szándék nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!