6-10 évesetek mit csinál suli után?
Még csak egy 16 hónapos lányom van, de a napokban elgondolkoztam, hallva az anyukákat a játszón, hogy a nagyok mennyire későn fekszenek és unatkoznak, hogy miket s csinálhatnak ha nincsenek suliban?
Ugye délután nem alszanak sem hétköznap, sem hétvégén. A játékokhoz már "nagyok", de még gondolom legoznak, festenek, tvznek, neteznek, és még? El nem tudom még képzelni, mit csinálhat ráérő idejében egy ilyen korú. :D
Az esték is zűrösek lehetnek, hogy telik az este? Későn, 10 felé fekszenek, ahogy hallottam. Mikor van időtök egymásra a férjeitekkel főleg ha van egy kicsi is a nagyobb mellett??
Lányom nyolcéves, másodikos. Negyed ötkor ér haza, akkor kiveszi az uzsonnamaradékot, bepakol másnapra, megcsinálja a leckét, ha esetleg maradt, aztán
a., kimegy az udvarra kutyázni, biciklizni
b., bent játszik a húgával (ötéves) pónisat, vagy szimplán és jó zajosan ölik egymást
c., tévét néz (Hogyan készült, Állati rekordok, Házépítők a favorit, de van, amikor a Minimaxot nézi)
d., rajzol, fest, gyurmáz
e., ül és néz ki a fejéből, miközben kérdéseket tesz fel nekem az élet nagy dolgaival kapcsolatban. :D
Nagyon hamar eltelik az idő, mivel hétkor vacsi, fürdés, nyolckor fekvés. Nagyobb az alvásigénye, mint a húgának, aki fent lenne akár tízig is, de akkor olyan nyűgös, hogy nem lehet vele bírni.
Szia!
Nagyobb fiam 9 éves,3.osztályos.
Kedden-csütörtökön kosár edzése van 17-18:30-ig,így már nem jön haza suli után,akkor ügyeletben van és megcsinálja ott a leckét.
A többi napon hazahozzuk a suliból 4-kor,utána leckét ír,ami nem megy gyakoroljuk még.Addig az 5 éves tesó rajzol,színez,elfoglalja magát.
Mire végzünk vacsora van.Utána ha van kedvük társasozunk,ha nincs akkor nézik a discovery-n a licitvadászokat,ez most nagyon tetszik nekik.
Fürdés után olvasok egy mesét a kicsinek,egy komolyabbat a tesónak,és alszanak.Nálunk legkésőbb fél 9-kor alvás van.
A férjem és én is 4-kor kelünk,ha dolgozunk,így korán fekszenek.
Hétvégén lehetnek fent tovább,mind ketten szeretik az x-faktort,így a 2. reklámig fent maradhatnak:)
Ráérő időben playstation-oznak,legóznak,hétvégén megnézhetnek egy dvd-t,de a tv nézés nem jellemző-
Ha a hétvége valamelyik napján együtt vagyunk itthon,akkor elmegyünk kirándulni.
A tv nézés náluk az állatos,feltalálós csatornákat jelenti(szerencsére)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!