A ti 3 évesetek is csinál "dedós" dolgokat?
3,5 éves fiú, 22 hós kislány. Ha a kicsi kiborítja a kaját az etetőszékre kicsit morci vagyok, elmondom hogy ezt nem szabad. A nagy utána csinálja erre leordítom a fejét hogy hogy lehet olyan lüke, ő már nagy és okos és ne csináljon ilyet. Erre a válasz hogy a hugi is csinálja.
Szerintem egyrészt ha egyszer is észreveszi hogy nem egyforma a bánásmód elkezd tesztelni, másrészt ő nem érti hogy nem egyidősek pláne akkor ha sok mindent csinál már a kicsi. Nálunk ezek akkor kezdtek előjönni mikor a kicsi elkezdett járni, egy-két szót mondani. akkor elkezdtem azt hogy a kicsit is büntettem ha rosszat csinált, leszidtam. De mivel a kicsi rosszaságai eltörpülnek a nagyé mellett nem tudom mindig egyformán kezelni, büntetni, olyankor látom hogy a nagy nem érti, és féltékenykedni kezd. Akkor még inkább elkezd hülyeségeket csinálni, figyelemfelhívás gyanánt.
barátnőm 7 éves kisfia lefeküdt a földre, és hempergett meg oázott, hogy felhívja az anyja figyelmét.
ha kicsi van a háznál megőrülnek kicsit.
amúgy ezek a dolgok amiket írtál tökre beleférnek még.
köszönöm a válaszokat, így azért jobb, hogy másnál is ez van :) Egyébként a kishúga 4 hónapos, tehát ezeket a dolgokat nem tőle másolja :)))
De igaz, hogy még csak 3 éves, csak 1 évesen is ezeket csinálta, és azt gondolnám, hogy már kicsit megjöhetne az esze :))))
Ma pl 8 db popsitörlőt szedegetett ki a csomagból. Mondtam, hogy legközelebb nem választhat magának a boltban egy finomságot, hanem veszünk helyette egy csomag popsitörlőt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!