Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A ti 3 évesetek is csinál...

Fotucsok kérdése:

A ti 3 évesetek is csinál "dedós" dolgokat?

Figyelt kérdés
bocs a kifejezésért. Arra gondolok, hogy olyat, ami egy 1 évesnél még ok, de egy 3 éves már elég nagy hozzá. pl. kikencézi a húga popsikrémét, ki-be kapcsolgatja a mikrót, elszaladgál az étteremben (mondván, ő már befejezte) Olyan, mintha neveletlen lenne, pedig sokat foglalkozok vele, és egymilliószor mondom el a dolgokat.
2012. júl. 4. 14:59
 1/7 anonim ***** válasza:
tegnap összefestette az arcát vastag filccel,állandóan a nyomtatót nyitogatja,a popsikrémet ő is imádja szétkenni.Szerintem egy 3 évesnek még beleférnek ezek a dolgok hiszen még ők is nagyon kicsik.
2012. júl. 4. 15:10
 2/7 anonim ***** válasza:
51%
Egy 3 évesnél ez még életkori sajátosság:) Az én fiam is csinálja, de szerintem ez nem a nevelés hiányát jelzi:)
2012. júl. 4. 15:19
 3/7 anonim ***** válasza:
Mindent a szájába vesz, állandóan nyalogatja a tv-t, kézzel turkál a vizébe, szétkenős dolog nálunk is biztos lenne, ha nem pakolnám el előle az ilyesmi dolgokat. Nálunk apró játékokat dugdos a nyomtatóba, az apja meg frászt kap, amikor nem működik. Néha én is úgy érzem, mintha csak 1 éves lenne.
2012. júl. 4. 15:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Utánozza a kicsit. A kicsi mennyi idős? Nem azokat csinálnja, és úgy ahogy ő? Nálunk ez van, és valóban, a nagy3,5 múlt, és néha úgy csinál, beszél mint a 23 hós öccsei. Most már nem olyan vészes, mert a fiúk is kezdenek odafigyelni, szót fogadni, stb, szóval már nem olyan nagy baj az utánzás, de régebben......Figyeld meg mit csinál, ....és aztán belegondoltam hogy szegény kislány, nem értette hogy amiért őt eselteg lecsesztük, a kicsiket ugyanazért megdícsértük. Már nem így van, és alig utánozza őket.
2012. júl. 4. 15:50
 5/7 anonim ***** válasza:

3,5 éves fiú, 22 hós kislány. Ha a kicsi kiborítja a kaját az etetőszékre kicsit morci vagyok, elmondom hogy ezt nem szabad. A nagy utána csinálja erre leordítom a fejét hogy hogy lehet olyan lüke, ő már nagy és okos és ne csináljon ilyet. Erre a válasz hogy a hugi is csinálja.

Szerintem egyrészt ha egyszer is észreveszi hogy nem egyforma a bánásmód elkezd tesztelni, másrészt ő nem érti hogy nem egyidősek pláne akkor ha sok mindent csinál már a kicsi. Nálunk ezek akkor kezdtek előjönni mikor a kicsi elkezdett járni, egy-két szót mondani. akkor elkezdtem azt hogy a kicsit is büntettem ha rosszat csinált, leszidtam. De mivel a kicsi rosszaságai eltörpülnek a nagyé mellett nem tudom mindig egyformán kezelni, büntetni, olyankor látom hogy a nagy nem érti, és féltékenykedni kezd. Akkor még inkább elkezd hülyeségeket csinálni, figyelemfelhívás gyanánt.

2012. júl. 4. 17:59
 6/7 anonim ***** válasza:

barátnőm 7 éves kisfia lefeküdt a földre, és hempergett meg oázott, hogy felhívja az anyja figyelmét.

ha kicsi van a háznál megőrülnek kicsit.

amúgy ezek a dolgok amiket írtál tökre beleférnek még.

2012. júl. 4. 21:07
 7/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, így azért jobb, hogy másnál is ez van :) Egyébként a kishúga 4 hónapos, tehát ezeket a dolgokat nem tőle másolja :)))

De igaz, hogy még csak 3 éves, csak 1 évesen is ezeket csinálta, és azt gondolnám, hogy már kicsit megjöhetne az esze :))))

Ma pl 8 db popsitörlőt szedegetett ki a csomagból. Mondtam, hogy legközelebb nem választhat magának a boltban egy finomságot, hanem veszünk helyette egy csomag popsitörlőt :)

2012. júl. 5. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!