Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A Te majdnem 3 éves csemetéd...

A Te majdnem 3 éves csemetéd hogyan viselkedik Veled szemben? Őt is olyan nehéz kezelni?

Figyelt kérdés

Kisfiam március elején lesz 3 éves. Mostanában egyre nehezebb vele! Nem fogad szót. Simán visszabeszél, kiabál, hisztizik mindenért, követelőzik. Ha valamire kijelenti, hogy nem, iszonyú nehéz elérni az ellenkezőjét.

Mit csináltam rosszul?

Másnál is ez van ilyen korban?

Hogyan fog így az oviban szót fogadni?

2013. dec. 30. 16:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Kisfiam nem ilyen. Szót fogad.Hisztisnek hisztis, de nem vészesen. Más "probléma" nincs vele.
2013. dec. 30. 16:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Kisfiam 3 évesen hisztérikusan, neurotikus volt, kislányom februárban lesz 3 és javarészt nagyon jó kislány, kicsit hisztis, de tulajdonképpen nagyon jó kislány.
2013. dec. 30. 17:20
 3/8 anonim ***** válasza:
3,5 éves a kislányom, de hiszis, akaratos még most is. 3 éves 2 hónaposan került oviba, ott mintagyerek. Szót fogad, nem hisztizik. Az oviban valószínűleg nem lesz vele gond.
2013. dec. 30. 18:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyesmi,bár vissza soha nem beszélt,az óvónő szerint most ebben a korban van,hogy hisztisebb,de hamar túl lesz rajta,nekem már semmi gond vele,oviban meg mintagyerek,hidd el ott nem fogja ezt csinálni tudják hogy kell bánni velük és a többiektől is látja majd mit kell tennie. :)
2013. dec. 31. 12:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok,még annyi,hogy ideje szigorúbban fogni :)
2013. dec. 31. 12:03
 6/8 A kérdező kommentje:
Próbálom én szigorúbban, de az a baj, hogy az apja egyáltalán nem következetes, és hiába szólok, nem hallgat rám (egyik sem).
2013. dec. 31. 15:35
 7/8 A kérdező kommentje:

Ja és az evés...

Nálatok is gond? Nagyon sokat bajlódok vele, mert nem eszik csak szórakozik az étellel. Kavargatja, kilökdösi, belenyúl kézzel... Nincs étvágya, de nem vehetem el, ha nem eszik, mert így is nagyon sovány. Próbálok nem foglalkozni vele, hátha abbahagyja, mert különben felrobbannék. Percenként rászólhatok, hogy egyél már, ne majszolj! Ha azt akarom, hogy egyen, akkor én is fogok egy kanalat és etetem.

2013. dec. 31. 15:39
 8/8 anonim ***** válasza:

A kisfiam 3 éves lesz februárban. Van, amikor, mint egy tündér, de sajnos egyre tóbbet hisztizik, dacoskodik. Sajnos türelmetlen vagyok sokszor. A hisztiknek nem engedek, ha nagyon hisztizik, akkor beviszem a szobájába, és ott lehiggad. Pár perc után szól, hogy befejezte, és kijón.

Ha nem fogad szót, akkor szankció van. Persze próbálom vele megbeszélni a dolgokat, de kb. 2 percig tart a nagy szófogadás. Kicsit kivagyok, de most megfogadtam, hogy sokkal türelmesebb leszek. Persze ehhez többet kéne aludnom is:) van egy kistesó is.

Az evés is kakasztó. Nyalogatja az ételt, kér valamit, aztán mégsem kell neki... Szóval nem egyszerű. Ő is nagyon vékony.

Fél napot van Csanában, ott egy kis tündérke.

Most itt játszik a kistesóval nagy egyetértsben, de már volt szobába csukás, és játekelvétel, mert nem fogadott szót, illetve hisztizett a nagy semmiért.

Szóval nem vagy egyedül.

2014. jan. 1. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!