Van itt olyan anyuka, vagy ismertek, aki bölcsibe adta gyermekét, de ettől még nem beszélt olyan jól? Ellenpélda létezik? Hogy nem minden bölcsis tanul meg jobban beszélni, annál, mint aki otthon marad?
Szerintem az, hogy mikor tanul meg beszélni egy gyerek, az az öröklés, genetika, saját gyerek válogatja...
Az én lányom korán kezdett el beszélni és mikor bölcsibe került, ott mégtöbbet, még szebben, jobban beszélt... szerintem a bölcsi csak rákényszeríti a gyereket, hogy megértesse magát, tanul is sokat! De például ismerősöm gyereke járt bölcsibe korán, és 3 évesen kezdett beszélni... minden gyerek más!
SZomszédom gyereke 2,5 évesen lett bölcsis. Kimondottan azért adták be fél napra, mert még nem beszélt.
3 éves kora óta ovis, és még mindig NEM MOND SEMMIT azon kívül hogy anya. Most 3,5 éves.
Szóval a beszéd beindulása nem annak függvénye hogy jár-e bölcsibe, persze a jó beszédkészségűeknek löketet adhat, de nem mindenkinek.
a fiam folyékonyan beszélt két évesen,amikor bölcsis lett
a bölcsis társai közül sokat akkor még csak 1-2 szót mondtak,és egy év alatt,mire ovisok lettek tanultak meg beszélni
ez szerintem gyerek függő,bár segíthet a közösség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!