Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor mondod egy kisgyerekre,...

Mikor mondod egy kisgyerekre, hogy cuki? A kisfiamra a boltban, utcán az emberek kb 90 %-a azt mondja, hogy cuki, a lányomra meg még sose mondták.

Figyelt kérdés

Mind a ketten szépek, aranyosak, helyesek, és ezt nem csak saját véleményem alapján mondom.

De mitől cuki egy kisgyerek?

2013. dec. 27. 08:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%
Hat en leginkabb akkor, ha nem látom igazán szépnek. Cuki, aranyos, édes, ezeket általában akkor mondjak, ha a szépséget, okosságot nem tudjak dicserni.
2013. dec. 27. 08:19
 2/14 anonim ***** válasza:

Elgondolkodtam a kérdéseden, és én akkor szoktam ezt mondani egy kisgyerekre, ha valamiért a nagy átlagtól eltérő, aranyosabb, mint a többi.

Ha szép a pofija, akkor azt mondom, és nem cukizom. De ha egy kisgyerek nem kifejezetten szép, (sőt), de van valami pozitív kisugárzása, akkor lehet, hogy azt mondom, hogy cuki.De ezt mondom akkor is, ha amúgy szép (is) a gyerek, de mégsem az a legfeltűnőbb benne, hanem pl. nagyon kedves,barátságos, vicces...

Nehéz ezt megfogalmazni, röviden talán úgy tudnám összefoglalni, hogy nekem a "cukiság" az elragadó személyiségéből fakad, nem a külsőségből.

2013. dec. 27. 08:20
 3/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom miert van ez, az egyik gyerekemmel ha megyek valahova mindig kapunk egy rakas ingyencuccot. ingyen peksuti, ingyen nyaloka,ket hete ingyen ajandekutalvany egy olyan rendezvenyen, ahol volt meg egy rakas aranyos gyerek.Csak mi kaptunk a tulajtol..... Ha a masikkal megyek valahova, akire meg is jegyzik hogy milyen szep, vele semmi.... en nem ertem a masikban mi van, hogy mindenki egybol ajandekozni kezdi. Egyszer koriztunk, adtam neki penzt hogy hozzon a nenitol egy sutit,kettovel jott vissza, hogy a masikat a neni ajandekba adta, csak egyet kellett fizetnie.
2013. dec. 27. 08:21
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Van a rokonságban egy kisbaba, na őt nem látom szépnek, ezért szoktam azt mondani neki, hogy de cuki azért, hogy valami dicsérőt mégis mondjak már rá, ne sértődjenek meg a szülei.

Ha egy kisbaba szép, akkor az ember szájára egyből az jön, hogy jaj de szép vagy!

2013. dec. 27. 08:33
 5/14 anonim ***** válasza:

Ha tetszik egy baba, akkor azt mondom, hogy jajj, de szép!!

Ha csúnyácska, akkor az aranyos, cuki, édes jelzőket használom rá .

2013. dec. 27. 09:21
 6/14 anonim ***** válasza:

Én akkor is azt mondom, hogy cuki, ha szépnek látom.

Ha nem találom szépnek, akkor valószínűleg nem mondok semmit, bár egy kisgyereknél nem igazán a szépség a fontos, szinte mindegyiket kedvesnek, aranyosnak találom, még akkor is, ha nem szép.

De a cuki nálam kb. egyenlő a de szép, vagy de kedves, de aranyos, de édes kifejezéssel.

2013. dec. 27. 09:44
 7/14 anonim ***** válasza:
Én is úgy vagyok vele, hogy ha szépnek látom, akkor azt mondom, hogy szép, ha nem látom szépnek, akkor aranyosnak vagy cukinak titulálom. Pl. egy elálló fülű tényleg nem szép rokon kisfiút is lecukiztunk, mert amúgy tényleg cuki volt, de a szép nem jött volna a szánkra.
2013. dec. 27. 10:17
 8/14 anonim ***** válasza:

Nalam ennek nincs koze a kulsohoz.Altalaban a nagyon kedves,kozvetlen,mosolygos gyerekekre mondom,hogy edes vagy cuki.Ettol meg lehet szep,vagy csunya.

Engem sokszor megallitottak a babakocsival,hogy kozoljek mennyire szep a fiam,de cukinak nem emlekszem,hogy emlitettek volna.

Ellenben az egyik szomszed kislany a kis gondor hajaval,elbuvolo pofijaval es kozvetlen, hatalmas mosolyaval valoban egy elragado "cuki" csoppseg.

2013. dec. 27. 10:47
 9/14 anonim ***** válasza:
Én akkor is mondom, ha cuki, ha tényleg az és akkor is, ha szerintem ronda, de ezt nyilván nem mondhatom a szüleinek így akkor is azt mondom, hogy aranyos. Ha tényleg szépnek látok egy kisgyereket, akkor azt meg is mondom, hogy nagyon szép és azt komolyan is gondolom. De ronda gyerekre nem mondom, hogy szép.
2013. dec. 27. 13:08
 10/14 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor ha nagyon helyes pofija van, jó a szövege, aranyosan viselkedik,fiúra ritkán mondják,hogy szép vagy gyönyörű,kisfiamra mondták már igaz,de inkább lányokra mondják.Ha egy kisgyerek nem szép akkor nekem nem is cuki.
2013. dec. 27. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!