Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szaraz kohogesre mit adjak a...

Szaraz kohogesre mit adjak a 2,5 éves lányomnak?

Figyelt kérdés

Dec. eleje óta köhög, de akárhányszor vittem dokihoz, mindig egészségesnek titulálta. O a masodik dokini, nem rég váltottam es megvagyunk vele elégedve.

A lányom orrát atmosom mindennap egyszer, de meg akkor sem jön belole takony. Bar elegge olyan, mintha kicsit lelenne tapadva neki. Tobb mindent kiprobaltunk a takony fellazotasara/oldasara, de semmi sem jött ki neki. Pedig azok a "csodaszerek" eddig mindig bevaltak.

Most 2-ig nem lesz gy.orvos, az ügyeleten pedig csak kirohognenek es elhajtananak a gyerekkel együtt.

Igaz, nem folyamatosan köhög, de mar engem zavar.

Van ötletetek?

Studal nem válik mar be, van otthon aerius es sinupret.

2013. dec. 27. 00:33
 1/5 A kérdező kommentje:

Utolso két gy.szer az orrfolyassal, letapadassal, iritalassal kapcsolatos. Anno arra kaptuk.

Napi szinten 1 liter citromos-mezes teát megiszik, de ez sem javit rajta :(

2013. dec. 27. 00:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekünk csak a Rinathiol köhögéscsillapító szirup vált be. 2x adom neki egy nap, a délutáni és az esti lefekvés előtt. Nagyon bevált
2013. dec. 27. 08:01
 3/5 anonim ***** válasza:

csatlakozom az előttem iróhoz, rhinatiol:)))

nekünk segített hasonló eseteben, ja és a méz simán kiskanálból amit a mézes maci ad természetesen. jobbulást

2013. dec. 27. 11:22
 4/5 anonim ***** válasza:

nem értem, mit akarsz ennyire felszakítani? ha szárazon köhög akkor nincs mit felszakítani, ne gyötörd ilyenekkel, és nem is adj neki nyákoldót, mert nem jó arra, azokat a hurutos köhögésnél kell.

ha száraz akkor el kell mulasztani, tehát köhögés csillapítót adj neki.

2013. dec. 27. 14:15
 5/5 anonim ***** válasza:

hát figyi ha úgy érzed be van rakódva és átmosás hatására sem jön semmi akkor én elgondolkodnék azon,hogy elvigyem fül orr gégészetre mert lehet nem is takony hanem az orrmandulája van megduzzadva(tapasztalatból írom)

Nem szokott horkolni,orrból beszélni esetleg??

persze lehet nem ez van a háttérben csak nállunk ez volt a gond!Esetleg próbáld ki hogy egy félbevágott hagymát teszel az ágya alá,ha a takony nem indul meg akkor ettől biztos megindul.

Ha dec eleje óta köhög az nem valami jó!Próbálj másfajta köptetőt,váltogass:lándzsás utifű,Mucopront,Fluimucil stb!

Ha szárazan,irrillóan köhög(főleg lefekvéskor) akkor nekünk Sinecodot javasol a doki(bár ez vényköteles)

De még kipróbálhatod azt ami nállunk nagyon bevált hogy disznózsírral vastagon bekenem a hátát-mellkasát lefekvés előtt majd dupla poló hogy dunsztba legyen a felsőteste!Ezen kívül citromfűolajat párologtatok a szobájában ez baktériumölő!

Nappalra meg még adhatsz ilyet is: [link]

Remélem tudtam segíteni!

2013. dec. 27. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!