5 éves gyereknél mennyire természetes, hogy ismeri az összes számot és a nyomtatott nagybetűket?
Ügyes.
A középső gyerekem 5 évesen olvasott,írt.A nagyobbikkal sokat tanultam,ő is kint ült a konyhában,érdekelte.
Viszont,nagyon rosszul sült el,mert az iskola alsó tagozatát átunatkozta.Nem kellett vele külön itthon tanulni,mindig kész volt a lecke,viszont nem tanult meg tanulni.Ezt akkor nem vettük észre.Rosszul választottunk tanító nénit.
Én azt tanácsolom,hogy arra figyeljetek majd,hogy az iskolában mindig kapjon olyan feladatot,amin dolgoznia,gondolkodnia kell.Később összeérnek a tudások,de addig ne unatkozzon.
A mostani ötévesem leírja a nevét,de inkább rajzoltatom.
Nekem is 5éves a kisfiam, és ő is felismeri a számokat, és jól eligazodik közöttük. A betűk világa is érdekli, a saját nevét, testvéreiét, apa-anya, stb. leírja, és úgy általában felismeri a betűket, viszont, hogy ha pl kérdezi, hogy a DOMINO szó milyen betűkből áll, akkor nem tudja még külön választani, hogy D O M I N O, hanem diktálni kell neki. Ha pedig leírom neki nagybetűkkel, hogy DOMINO - hiába ismeri az összes betűt egyenként elmondva, az hogy azt a szót össze kell-lehet olvasni- azt nem érti! :)
Persze én sem eröltetem neki, én is inkább rajzoltatom, fontosabbnak tartom most, hogy alakokat, ember-fa-ház-autó stb szépen le tudjon rajzolni. Vettem neki olyan foglalkoztató füzetet, ahol az alakok számozott pontokkal vannak megjelenítve és neki kell összehúzogatni- hát ez nagyon jó gyakolró! Meg az útvesztős-útkeresős, matricázós foglalkoztatók- inkább efelé terelem a figyelmét még.
De ha kérdezi, mit hogy, akkor persze válaszolok neki én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!