Sò liszt gyurma! Akik szoktak csinálni, hogyan? Hogy készítitek? Hogy szárítjátok?
Én 1:1 arányban szoktam lisztet és sót keverni, ehhez annyi vizet hogy gyúrható tészta legyen. De ismerek olyan receptet is, hogy 3 rész liszt, 2 rész só, 1 rész víz.
Szárítani lehet simán radiátoron, vagy sütőben alacsony fokozaton 100 fok körül.
Ha megszáradt, akkor érdemes festeni sima temperával. A kész művet nem árt lelakkozni, mert fog, én erre kutyaközönséges hajlakkot szoktam használni :) Ha picibb darab készül, lehet belenyomni szárítás előtt egy mágnest, és akkor hűtőmágnesként használható, vagy ha pl. kéz-láb lenyomat készül, abba pedig drótot vagy vastagabb fonalat beleszárítani, akkor fel lehet akasztani.
én csak úgy találomra nem szoktam gyúrni mert mindíg félek nehogy repedezzen!
Én ezen az oldalon szoktam puskázni receptet,és én csak tálcára teszem fel a konyhaszekrény tetejére és pár nap alatt kiszárad!Azért is nem jó kisütni vagy radiátorra mert szintén fennáll a repedezés veszélye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!