A só liszt gyurma hogy tartósabb kiszáradva vagy kisütve? Karácsi ajándék lenne! TAPASZTALATOK?
Már szárad a radiátoron 3 kéz meg egy talp lenyomat de nagy szenvedés volt az ára a lányom az istenért sem akarta(1éves)!!
Akkor süssem ki?? vagy hadjam dec.24ig úgyis megszárad??
legfelsőre vagy középre tetted a sütőben???
Festeni gondolom csak akkor lehet ha megszáradt??:)
Szia!
Szerintem kiszárítva is ugyan olyan jó lesz mint kisütve.
Mint ahogy írták is a legolcsóbb megoldás, ha temperával lefested, de mivel egy idő után lekopik, ilyenkor érdemes egy lakk réteggel átkenni, s akkor már tényleg tartós lesz!
Üdv egy Anyuka
Utolsónak: 1 rész liszt, egy rész só. Annyi víz, amennyivel jól gyúrható tésztát kapsz.
A lakkozásról: én hajlakkal szoktam átfújni. Száradás után teljesen jó, tartós lesz!
Köszi. Szóval akkor pl 1 kiló liszt, 1 kiló só + annyi víz, hogy gyúrható legyen. Lányom még az oviban középsőben csinált ilyen képet, és kb 5 évig megvolt, akkor kezdett penészedni, de addig semmi baja nem volt.
Köszi mégegyszer!
Én így csinálom:
2 csésze finomliszt
1 csésze só
1 csésze langyos víz
2 ek olaj
Egy kilóból rengeteg sok lesz, de tényleg nagyon nagyon sok :)
Sütőben szoktam kisütni, de tényleg nagyon alacsony fokozaton. Csináltam már olyat is, hogy simán kiszárítottam radiátoron, de nekem az úgy sokkal sérülékenyebb lett.
Ha készen van, kifestjük, hobbi lakkal lakkozzuk, vagy eleve vízálló hobbifestékkel festjük (pl. akril).
Köszönöm a válaszokat:)
Én is a 1bögre liszt meg sós receptet ismerem vízzel és egy kis olajjal!
Vettem étel festéket gyönyörű rózsaszínt kaptam és ma van a 3.napja hogy száradnak egészen jól állnak!
Sok sikert Nektek is!Remélem a nagyik örülni fognak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!