Utálom az etetést másfél éves kislányomnál. Hogyan lehet ezt az időszakot túlélni?
"mire eldönti miből hajlandó enni"
ÉS MÉG CSODÁLKOZOL? Titeket palira vesz a gyereketek és ő irányít benneteket! Talán ha kevésbé kapatnátok el, még normális felnőtt is válna belőle...
Miért baj, ha önállóan akar enni? Másfél éves, ez tök normális, de persze nem egyszerű, mire megtanulja. Az én gyerekeim sem késsel villával kezdték, kézzel ették a levest is, halásztak ki belőle mindent, képzelheted, hogy nézett ki az asztal, a padló, meg minden pl. paradicsomleves után. A lányom ráadásul válogatós volt, de ahogy az első is írta, ha nem evett, nem problémáztam, nem csináltam 3 másik kaját, következő étkezésre mást kapott.De volt olyan időszak is, hogy semmi mást nem evett, csak májkrémet, semmi baja nem lett.Aztán megunta, és jött más.
Ezt túl kell élni, türelem, semmi más.
Üljetek le együtt, készíts magadnak is oda kaját,nyugodt körülmények legyenek.Mert ha már eleve idegesen indulsz neki, már megint ugyanaz az őrület alapon kezded, biztosan ő is érzi, hogy semmi kedved az egészhez, így ő is nyűgös lesz.
Másfél éves, adhatsz neki kiskatonákat, kenyeret, felvágottat, sajtot..És igenis, apa is üljön oda, ne pedig elvonuljon,hogy ő ezt nem bírja....
Sok türelmet, kitartást, és remélem azért lesz még tesó :-))
Szia!
Mi is átéltük ezt az időszakot a kisfiammal. Ő most 19 hónapos és egy-két hónapja ugyanez volt nálunk is. Én az alábbiakkal tudtam javítani a helyzeten:
- Jól kiéheztetem. Egy nap háromszor kap enni: reggel 9 körül, délután 4 körül és este 9 körül. Nem is igényli többször, viszont így eszik valamennyit.
- Este vacsorát a fürdőkádban kap. Ez egyrészt azért jó, mert ott jól eljátszik és közben észrevétlenül eszik is, másrészt pedig nem kell utána a konyhát takarítani.
Tudom, hogy nagyon nehéz, nálunk sem tökéletes még mindig a helyzet, de ha egy kicsit éhezteted, akkor jobban fog érdeklődni olyan ételek után is, amire félig éhesen rá sem néz. Az a baj, hogy jelenleg tényleg "szórakozik" veled, veletek, mert látja, hogy nektek fontos az evése. Vedd egy kicsit "félvállról" az etetést, ha éhes, úgyis enni fog. Türelmet és sok sikert kíván egy hasonló helyzetet sokszor átélt anyuka :-)
Hú, valószínűleg lepontoztok, de 00:00-ás válaszoló fürdőkádban etetés módszere sztem abszolút nem követendő példa,sőt.....
A legjobb ha már ilyenkor kialakul bennük, hogy enni az asztalnál kell, nyugodt körülmények közt, és ha eszünk, arra koncentrálunk, nem pedig fürdünk, játszunk, tévézünk, stb, és közben tömjük a szánkba a kaját, jól meg nem lakunk, mert az agyunk másra figyel..
Persze nehéz ez az időszak, de ha teret engedsz neki, hamar megtanul önállóan enni. Viszont kezdetben ez nehézségekkel - sok takarítással jár,ez természetes,mindent el kell kezdeni valahol.
Türelmet és kitartást kívánok :-))
nálunk az volt a szokás hogy ha már nem kérte a kaját ledobta a földre,mi 100X elmondtuk neki hogy ha nem kéri tegye vissza az asztalra és ne dobálja, igaz hónapok munkája volt de már ha nem kell a cucc, lerakja az asztalra és feláll az etetőszékében
de ehhez az kellett hogy elvegyem tőle a kaját és néha féléhesen menjen aludni, játszani stb. hidd el egy kis kajamegvonástól nem hal éhen, vedd lazán, ha látja hogy nyugodt vagy, nem idegesít amit csinál, csak következménye van, ő sem fogja éheztetni magát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!