Mi történt Vele? Miért ilyen szófogadatlan?
Azért ilyen, mert az oviban fegyelem van (ez alatt nem azt értem, hogy otthon nincs), azt kell csinálni, amit mondanak, nincs kecmec.
Otthon meg kiereszti a gőzt.
Majd elmúlik.
(Jól megvigasztaltalak, mi?:)
hát én nem tudom, a lányom is ugyanez, de volt egy menet ovikezdéskor, az tartott kb. 1 hónapig, aztán rendben volt, kisebb nagyobb hisztik voltak..
De 2-3 hete megint tiszta zizi, épp én is kiírtam egy kérdést, mert ma nagyon elszakadt a cérnám a reggeli indulásnál...ami nem akart bekövetkezni...:(
Sztem nincs vége, most jön a java..:-(
Az én kisfiam is ovis, 3,5 éves.
Hasonlókat tud néha produkálni.
Én azzal nyugtatom magam, hogy ez természetes, életkori sajátosság.
Örülj neki, hogy otthon csinálja ezt, hiszen akkor az otthona valóban az a hely számára, ahol elengedheti magát- ez a jobbi eset. Szomorú lennék, ha otthon lenne fegyelmezett kiskatona és az oviban meg kisördög- elgondolkodnék, hogy otthon miért nem tudja kiengedni a felgyülemlett gőzt (feszültséget).
Hidd el, a közösségbe kerülés, az elvárások (napos, foglalkozás stb.- ami akkor is új, ha már bölcsis volt), az idősebb gyerekek jelenléte (általában vegyes csoportok vannak) igenis fárasztják őket pszichésen és a felgyülemlett feszültség estére éri el a csúcspontját, akkor "kiszelepelik", leeresztik- ha meg nem sikerül olyan jól, akkor kitombolják magukat egy hisztiben.
Akármennyire is nehéz (magamban néha fel tudnék robbanni, ahogy szenved, nyávog az én kisfiam is alkalomadtán), gondolj arra, hogy a dolgos hétköznapokon kb. 3 órányi időnk van egymásra- és ebbe férjen bele a vacsora, fürdés, mese, szeretgetés, beszélgetés stb.
Nincs jó receptem arra, hogy mit lehet kezdeni velük ilyenkor, hiszen mindegyikük más és mi ismerjük őket a legjobban.
Nálunk beválik, ha felajánlom, hogy olyan dolgot csinálunk együtt, amit szeret (pl. Logico vagy legozás stb.)- HA nem hisztizik. (Van kedved logicozni velem, ha hazaérünk? Igeeeen! Jó, de csak akkor tudunk együtt játszani, ha nem nyafogsz/hisztizel/kiabálsz...)
Illetve azt is megfigyeltem, hogy "durvul a helyzet", ha igazán fáradt- ha ezt tapasztalom, akkor bizony jobban igyekszünk és hamarabb ágyba kerül- vagy korábban kezdjük a fürdést és a vízben pancsolás rá jó hatással van.
Sokkal könnyebben lefárad, ezáltal türelmetlenebb, hisztisebb lesz az én kisfiam is az egész napi óvoda után, ezért én igyekszem türelemmel lenni és arra gondolok, hogy LEGKÉSŐBB az iskoláig úgyis rendeződik ez az egész.
:)
Szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!