Ti porszivózzátok 4 év körüli gyermeketek orrát? Vagy kifújja?
Mert sokszor még egy felnőttnek is nehéz teljesen kifújni az orrát,hát még egy gyereknek.
Az ismerősöm a 9 éves lánya orrát is szívja néha.
Az enyém szokta kérni, hogy szívjam le, ha annyira eldugult neki.
Mondjuk hála Istennek nem is emlékszem hogy mikor volt utoljára náthás. Neki inkább a fülére mennek a dolgok, de most tavaly tél óta nem volt beteg.
A 6 évesemnél fel sem merül az orrszívás, ő már kifúja magának, viszont a sós vizes befúvást kérni szokta, ha el van dugulva az orra.
Igen, porszívózom, a fiam még csak 3 éves ugyan, de 4 évesen is fogom. Meg még lehet tovább is.
Nagyon egyszerű a magyarázat, hogy miért. Mert a sima, híg orrváladékot egy 3-4 éves gyerek is ki tud fújni. Azonban az orrváladék egy idő után besűrűsödhet, lerakódhat és annak kifújására egy ilyen kicsi gyerek, bármilyen ügyes is, nem képes. És általában, aki nem porszívóval szívja ilyen esetben a gyereke orrát, annak a gyereke könnyen beleeshet a homloküreg és arcüreg gyulladásba, illetve mivel nem szellőzik rendesen az orr és arcüreg, így ráhúzódik a fülére és savós középfülgyulladást okoz.
Azt hiszem ezzel mindent elmondtam.
A kisfiam 3,5 éves. Ki tudja ugyan fújni az orrát valamennyire, de ilyen náthás, beteges időszakban nem jön ki neki és nem is tudja gyakran fújni, annyira bedugul.
Hogy ne menjen a fülére (sajnos középfülgyulldásra hajlamos), így én porszívózom neki, mert akkor biztosan kijön. Gyakran ő kéri, hogy nem tudja fújni, segítsek neki.
Ebben bízunk, ameddig úgy látom, hogy bedugulásnál nem jön semmi, addig használni fogom, akár egy-két év múlva is.
Jobbulást.
3,5 éves a fiam!
Tegnap voltunk fül orr gégészeten,savós középfülgyulladás miatt!
Azt mondta a doktornő ekkora gyereknek még bőven szívni kell pedig az enyém is már ügyessen fújja magától!
Sajnos nállunk az oviban nem nagyon foglakoznak vele,hogy folyik az orra a gyereknek,ő meg annyira belemerül a játékba hogy elfelejtkezik kifújni!Ezért lett fülgyulladása a fiamnak,este én hiába szívom neki ha napközben ott pang a váladék!
Ebből tanultam,Sajnos ha egy kicsit is folyik az orra inkább itthon tartom 1-2 napot,alaposan kikúrálgatom,szívogatom az orrát minthogy megint ez legyen!
na bocs kicsit hosszú lettem..
a fiam négy éves,de ha beteg,szívom az orrát.képtelenség azt a sűrű váladékot kifújni,még felnőttnek is.fújok be neki salvus vizes oldatot,és kiszívom
amikor csak vizes orrfolyása van,természetesen nem szívom,akkor fújja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!