Milyen játékra mondanátok azt hogy felesleges vagy soha nem vennétek meg egy 3 évesnek?
Nézőpont kérdése.Nem rég láttam hógolyó ágyút, olyan mint egy nagy vízipisztoly, csak ez hógolyót lő.Na azt pl. hattalmas baromságnak tartom.De ha a fiam nagyon szeretne egy olyat, ha megkapja örül neki és egy vagy akár több telet végig játszik vele, akkor már nem felesleges.Hisz a játékoknak az a lényege szerintem hogy a gyerek örüljön neki és jól érezze magát amikor azzal játszik.
Kor és személyiség szerint tudom azt mondani hogy egy 3 évesnek vagy az vagy akár az én 5 éves fiamnak egy 1000db-os tájkép puzzle fölösleges mert nem nagyon tud vele mit kezdeni még.
2 évesen kapott a fiam egy elektromos 3 kerekű motort.Na pl arra azt mondtam hogy fölösleges volt, mert ő annyi idősen nem élvezte, mire meg érdekelte volna kinőtte.De van ismerős ahol szintén 2 éves kisfiú van ugyan olyan motorja, és nagyon szereti, élvezi.Boldogan "száguldozik" vele, a fiam csak ült rajta bambán.
Szóval ez a felesleges játék téma az én véleményem szerint abszolút szubjektív.
Én is úgy vagyok mint az előző válaszoló, sok mindenre úgy érzem hogy felesleges de mégis megveszem, mert annak örül. Így vagyok a plüss állatkákkal, már tele van velük a lakás, ajándékba sosem vennék neki, de ha vásárolni megyünk mindig meglát egyet és beleszeret, nem tudjuk ott hagyni.
Amelyik játék nekem nagyon nem tetszik, az a little miss muffin, meg ezek a mini kütyü pónik, little pet shop-os állatkák, meg zuzu pet-ek. Semmi értelmük nincs, remélem soha nem fog megtetszeni a lányomnak és soha nem késztet arra hogy megvegyem bármelyiket is. És úgy látom, pont ezek azok a játékok, amiket a leghamarabb unnak meg a gyerekek.
Szerencsére nem sok felesleges játékot vettem eddig.
Plüssállatot 1x vettem eddig,de azt sokáig is ölelgette a fiam. Lányomnak 1x vettünk egy textil babát,amikor az első karácsonya volt 11,5 hónaposan. A többi plüsst/babákat örökölték tőlünk,vagy kapták. A felét kiszelektáltam,hogy a régi selejtes, ronda darabok ne foglalják a helyet.
Ami még felesleges,az az ócska kínai gagyi játékok. Tavaly karácsonyra fiam kapott egy kamion abból a szörnyű könnyű műanyagból,amit össze sem lehet rakni és egy teherszállítót,ami megint csak kuka lett.
Idén a 2. szülinapjára megvettem a FP tanulókutyust,de örülök,hogy nem 10ezerért,hanem hibátlanul 3500-ért,mert annyit nem ér meg.
3 évesen a lányom kapott egy Samby kutyust,ami szerintem a tudásához képest szintén nem éri meg a 10en ezres összeget. Én megvettem 1500 Ft-ért mert a hölgy szerint hibás,mert kattog a lába,de szerencsére nincs semmi baja,mai napig jót játszanak vele.
Konyhát kapott még,az is remek választás volt.LEgót,ami szintúgy szuper ötlet volt. A fiam autói voltak kukába valók,de a kutyusnak,a konyhának és a legónak amúgy is jobban örült 1,5 évesen :)
Idén a lányom kap muffinbabát,fiam óriás traktorszettet,egy közös társast és a családtól egy Ikeás nagy rajztáblát.
Ismerve őket,ezek sem végzik majd a sarokban.
Sok minden került a jézuska levelébe,így azt kapnak amit kértek és jónak találtam.Persze volt benne olyan is,ami marhára nem is nekik való vagy szimplán fellángolás.
Nálunk pl. a 60. kis jármű nem felelsleges, mert mindig van mihez nyúlni, mikor sorba állította őket (2-3 évesen), meg mikor garázst csinált nekik (3 évesen) mostanában pedig már funkciósan csinálja a gárázst, állomásokat a tűzóltóknak, mentőknek, rendőröknek, traktoroknak stb.... építőkockákból, duplóból, kihajthatós könyvecskékből, amiből lehet.... Szóval nekem felesleges a 60. autó, de neki még nem. Ugyanez lesz gondolom a lányomnál a babákkal, vagy pónikkal.
Amit én feleslegesnek tartottam az elektromos jármű, amit nem kell hajtani, csak ül rajta és "néz bambán" pl.
A kínai kütyüket sem venném meg, de kapott egy párat a fiam, amikor is nagyon örült neki, de később csak fiókkacat lett. A fiókkacatok sem feleslegesek, mert lehet túrni, és kincseket találni bennük (homokozóforma, kindermütyür, mindenféle holmi, aminek pakolásnál nincs helye, csak megy a fiókba :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!