A fiam nehezen barátkozik. Nincs barátja magányos kisgyerek. Mit tudnék tenni?
Nekem úgy tűnik, hogy főleg a nyelv miatt vannak problémák, legalább is ezt kellene először megoldani, hogy tudjon kommunikálni. Én ehhez szakember segítségét kérném. Pedagógustól lehetne megkérdezni, hogy ilyen problémával kihez vidd a gyereket, aki segítene neki, hogy meg merjen szólalni németül (persze ez nyilván egy hosszabb folyamat lesz), ha már érti, mit mondanak. Lehet, hogy attól fél, hogy nem helyesen mond valamit, és emiatt kinevetik. Én is ilyen voltam gyerekként, csak az angollal voltam így, elsőtől tanultuk, tökéletesen értettem mindent, amit már megtanultunk, de alig voltam hajlandó megszólalni, hátha nem jó, amit mondok. De sokszor még magyarul is, órán nem mertem jelentkezni, pedig tudtam a jó választ, de féltem, hogy hátha mégsem jó, és akkor majd nevetnek.
Ha pedig már meg mer szólalni németül, akkor lehetne összebeszélni a tanárával, hogy segítsen a beilleszkedésben, illetve a többi gyereknél az elfogadásban, ilyeneket szoktak is csinálni, például iskolai szociális munkás bevonásával.
Utolsó, nem Ausztriában laksz te is véletlen? Probléma meglenne oldva :(
Amúgy körbe érdeklődhetnél fórumokon Ausztriai (mondjuk ha Bécsben laksz akkor Bécsi) anyukák felől. Aztán hátha horogra akad valaki akivel barátkozhatna a fiad :(
Szegénykém, nagyon sajnálom. :(
Az én lányom is visszahúzódó. Igaz, hogy kisebb (még ovis), de nálunk az segített, hogy van az ovihoz közel egy játszótér, ahová sok ovis és anyukája kilátogat ovi után. Itt tudnak a gyerekek az ovin kívül is együtt lenni, összehozza a közös élmény őket. Ezen kívül mi szoktunk szervezni az azóta már barátnőjével és annak szüleivel közös programokat, ez is összekovácsolja a gyerekeket. De nem tudom őszintén, hogy suliban ez már mennyire működne. De biztos, hogy hasznos visszahúzódó gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!