Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 évest elvinnéd a temetésre?

4 évest elvinnéd a temetésre?

Figyelt kérdés

Meghalt a nagypapám, vagyis a lányom egyetlen dédi papája, a másikat nem ismerte. Nem voltak túl közeli viszonyban, ugyanis papámnak le volt vágva az egyik lába már 7éve, és mindig ágyban feküdt. Ezért a lányom már kici kora óta félt tőle, soha nem akart bemenni hozzá, mikor ott voltunk. De mégiscsak a dédi papája volt, aki nagyon szerette a legelső dédi unokáját, szívem szerint a papám "kedvéért"/emlékére elvinném, de nem tudom nem túl kicsi-e még a lányom egy temetéshez. Vagy inkább legyen addig anyósomnál? Te elvinnéd vagy sem?

Köszönöm.

2013. nov. 21. 14:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem vinném, szerintem kicsi még. Nem tudná nyugton végigcsinálni, így pedig zavarna mást a gyászban. Gyújtsatok otthon egy gyertyát nagypapádért.
2013. nov. 21. 14:52
 2/11 anonim ***** válasza:
nem vinném
 3/11 anonim ***** válasza:
Én nem vinném el. Valamikor később a temetés után kimennék vele és gyújtanék egy mécsest a papáért.
 4/11 anonim ***** válasza:
Én nem vinném el! Túl kicsi még egy temetéshez!
2013. nov. 21. 14:53
 5/11 anonim ***** válasza:
Sajnálom a papádat, nyugodjon békében, de nem, semmiképp nem vinném a gyereket.
2013. nov. 21. 14:54
 6/11 anonim ***** válasza:
nem.
2013. nov. 21. 15:03
 7/11 anonim ***** válasza:
58%
Én csak azért nem vinném el, mert a gyerek félt tőle.
2013. nov. 21. 15:06
 8/11 A kérdező kommentje:
Sejtettem. Szívem szerint vinném, mert tudom hogy papámnak jólesne, bár neki már végülis mindegy. Az eszem viszont tudja, hogy nem érezné jól magát, ficeregne, stb. Nem viszem el. Köszönöm mindenkinek.
2013. nov. 21. 15:12
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén sajnálom, hogy elveszítetted a nagypapádat, de talán én is a nem mellett döntenék.
2013. nov. 21. 15:25
 10/11 anonim ***** válasza:
60%

nem arról van szó, hogy ficeregne. sokkal "súlyosabb" következményei lehetnek.

4 éves nem érti, hogy ha mondjuk felköltözött a mennybe, akkor miért ássuk el a föld alá? ez sokkoló neki, nem tudja felfogni és feldolgozni. azonkívül maga a légkör is rossz neki, ott szomorúak az emberek, sírnak, ez nyomasztó egy ekkora gyereknek.

főleg ha nem is voltak közeli kapcsolatban, nem értem miért kéne ennek kitenni.

enyém 4 évesen a dédmamáját és a világ legjobb nagymamáját vesztette el, egyik temetésre se vittük, sőt a nagymamánál később mondtuk meg neki, hogy meghalt, húztuk a dolgot, hogy kórházban van, mert már az is nagyon megviselte őt.

persze őszintének kell lenni, de a temetést nem értik még ennyi idősen

2013. nov. 21. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!