Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hogyan oldjátok meg az...

Ti hogyan oldjátok meg az ajándékozást több kisgyereknél?

Figyelt kérdés

3 és 1,5 évesek a lányaim.

Kapnak egy lego vonatot együtt, és a kicsinek mindenképpen egy fur real kutyust akarok, mert meg van örülve az összes plüsert, de ha még mozog akkor teljesen oda van értük. A nagyot viszont soha nem érdekelték a plüssök igazán ezért nem szeretnék két ilyet venni. Viszont amikor kibontják az ajádnékot a kicsi gondolom el Sem fogja engedni a nagy meg ott fog sírni, hogy ö is akar egy ilyet. A nagy imád fotozni és neki egy gyerek fényképezöt gondoltam még vagy puzzelt vagy valamit a sok sok dolog közül ami érdekli. De tudom hogy a nagyot ez a kutya kb félórát éredekelné, és max néha játszana vele. A kicsit viszont nagyon érdekli.

Viszont nem akarom a karácsonyfa alatt szomorúnak látni, hogy ö miért nem kapott ilyet.

Ti, hogy csináljátok ezt?

2013. nov. 20. 13:53
 1/5 krisztivan ***** válasza:
Nekünk két fiú van.A nagy 10 éves lesz a kicsi három múlt.Nálunk is így lesz megoldva mint nálatok.Van amiből egyformát kapnak(bár az is csak lényegét tekintve egyforma) összeszerelhetős 1 autó,1 helikopter.A másik játék az társas családi lesz.Nálunk mindig az kell a másiknak ami az egyiknél van,de ha mi is beszállunk a játékba(hú,mutasd a tiedet is,. de klassz,de jó,megtudjátok különböztetni) akkor irányíthatóak és nem lesz sírás:-)) Remélem:-))
2013. nov. 20. 13:59
 2/5 anonim ***** válasza:

nem vehetsz mindig mindenből egyformát. és nemcsak a karácsonykor probléma ez,hanem pl szülinapokkor is..!

nem fogod úgy sem megúszni a hisztit,és tényleg mindig a máséké a jobb. még ha egyforma is-akkor is a másikét találják szebbnek/jobbnak. (tapasztaltam..)

esetleg annyit tehetsz,hogy a nagynak az övét reklámozva azt mondod,hogy a tesóé babáknak való játék,az övé meg már nagylányosabb.

a picinek meg az övét ajnározod,hogy milyen szuper,sokkal jobb mint a nővéredé..

2013. nov. 20. 14:17
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát figyeljm először is ez regeteg ajándék, egyedül a gyerek fényképező 18 körül van...

Másfelől pedig előbb-utóbb szembesülniük kel a ténnyel, hogy nem kapnak mindenből mindig kettőt. Például szülinapkor, névnapkor hogyan oldjátok ezt meg?

Szerintem előre tisztázzátok, hogy kapnak majd az anygaloktól (vagy aki nálatok járni szokott :)) Közös és saját ajándékoat is, nem lehet tudni, hogy mit, de biztos nem ugyanazt. Beszéld meg velük, hogy majd okosan kölcsönadják egymásnak a játékokat - ezt muszáj megtanulniuk. Minek vennél két méregdrága furrealt, ha tudod, hogy a nagy nem szereti plüsst? Csak halogatnád vele a problémát - de lehet, hogy nem is lesz probléma.

2013. nov. 20. 15:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Nagyon jó, amit utolsó ír, és nem értek egyet az utolsó előttivel. Nekem ikerlányaim vannak, szóval tapasztalatból mondom, hogy ilyenkor a legjobb az, ha az angyalnak (Jézuskának, Mikulásnak, hol kinek) tulajdonítjátok az ajándékokat, és együtt találjátok ki, vajom melyiket kinek szánta. Érdemes egyenként kibontani a játékokat, így mindenki megcsodálhatja az adott dolgot, és lehet találgatni, vajon kié lehet. Esetleg te a hátérből egy kicsit irányíthatod az ajándékbontást, hogy nagyjából felváltva legyen amit egyiknek szántál és amit a másiknak. De semmiképp ne vedd el egyiktől sem, amit a másiknak szántál, és szerintem nem is kell azt mondani, hogy a másiké jobb vagy szebb - a gyerekek rögtön megérzik, ha befolyásolni akarják őket ilyen módon.

Persze így sem biztos, hogy elkerülitek a hisztit, de ha egyébként jó a hangulat, hamar elmúlik majd, lesz gondolom csillagszóró, közös vacsi vagy játék - szóval úgysem csak az ajándékokról szól minden.

Mondjuk azt gondolom, hogy egy gyereknek egy-két ajándék egyszerre elég, ha sok a tárgy, kevesebb figyelem jut egymásra :)

Kellemes Ünnepet!

2013. nov. 20. 15:37
 5/5 anonim ***** válasza:
amig kicsik voltak a fiaim addig egyformát kaptak ,ma már iskolások ma már nem kell tejesen egyformát venni nekik ,de egyformán szeretik a lego creatort ,így mind kettö azt kap csak az egyik autost másik repülöset,igy nincs min veszekedni.
2013. nov. 21. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!