Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól kell elkezdeni a...

Mikortól kell elkezdeni a fogmosást, és hogyan? 6 fogú baba anyuja

Figyelt kérdés
2009. nov. 18. 21:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Akár most, vagy már előbb is kezdhetted volna. Hogyan? Veszel gyerekfogkefét, gyerekfogkrémet (lehetőleg enyhén mentolost, ne gyümölcsöset, mert az ösztönzi hogy megegye). Kiválasztasz egy időpontot a fogmosásra, vagy kettőt. Egy leheletnyi fogkrém a kefére, és Te megmosod neki (már ha engedi), és ha van kedve ő is moshatja. Ha már nagy akkor megtaníthatod öblíteni, ha nem akkor taníthatod köpni.
2009. nov. 18. 22:08
 2/7 anonim válasza:
Nekünk még csak 3 fogunk van, de mar minden este mossuk. Már csak azért is, hogy hozzászokjon a fogkeféhez és megszeresse. Miután megmostam neki a kezébe adom, hagy rágcsálja, barátkozzanak. Lehet kapni drogériában babáknak való fogkefét, sokfélét.
2009. nov. 18. 22:09
 3/7 A kérdező kommentje:
igazából egy évesek vagyunk, de csak anyatejet fogad el... a cici a mindene
2009. nov. 18. 22:15
 4/7 A kérdező kommentje:
ha ellenkezik mit tehetek??
2009. nov. 18. 22:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Az en kislanyom se igazan engedi, hogy megmossam a fogat. En ugy oldottam meg, hogy amikor befejezzuk a furcsit, de meg ucsorog a kadban, egy pici fogkremmel a kezebe adom a fogkefet. Van, hogy probalja mosni, van hogy csak ragcsalja. Apa vele szemben szokott guggolni es a sajat fogkefejevel ugy csinal, mintha fogat mosna, igy O probalja utanozni. Szerintem ilyen torpeknel az a lenyeg, hogy baratkozzanak vele. A nagylanyom 2 eves korara ezzel a modszerrel egyedul mosta a fogat, nagyon buszke volt ra. Azota is gyonyoruek a fogai. Mar 9,5 eves.
2009. nov. 19. 09:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Már az elsô fogacskákat is kell mosni, ha nem is fogkefével, akkor tiszta, vízbe mártott kis textil vagy gézdarabbal áttörölni. Vegyetek fogkefét, többet is, és engedd, hogy játsszon vele, fürdôkádban, vagy csak úgy. Amikor te reggel-este mosod a fogad, add a kezébe, hogy hátha utánoz. A lényeg, hogy megbarátkozzon vele. Mondjuk ha csak anyatejet kap, akkor túl sok lerakódás nem lehet a fogán, de attól függetlenül a tej cukortartalma kikezdheti a felületüket. Nekünk elmex gyerekfogkrémünk van, ez hat éves korig használható és nagyon dícsérik. Védôréteget képez a fogak felületén. Az én fiam 15 hónapos, de már van 12 foga, így esténként igyekszem alaposan megmosni ôket. Elvileg két éves korig elég a napi egy fogmosás, két éves koron felül pedig már reggel-este. Ha nagyon ügyes és szorgalmas vagy, akkor ebéd után a déli alvás elôtt is érdemes. A lényeg, hogy ne erôltesd, csak szép fokozatosan szoktasd hozzá. Ha megutálja, kínszenvedés lesz minden este közelharcot vívni vele egy fogmosás miatt. Láttam már négy-öt éves kisfiút, akinek minden tejfoga ínyig le volt romolva, semmi szilárdat nem tudott megenni. :(
2009. nov. 19. 16:10
 7/7 anonim ***** válasza:
A kislányom mindig érdeklődve figyelte - apa karjából -, amikor az esti fogmosást végeztem. Fél évesen bújtak elő az első fogai, akkor kapta meg a fogkeféjét. Fürdés közben mindig a kezébe adtam, jól meg is rágicsálta:) Aztán rájött kb 2 hónap alatt, hogy ez az, amivel olyat muris dolgot csinálok és érdekelni kezdte. Na, azóta mossuk a fogait, persze nagy dicséretek közepette. Nem használunk fogkrémet, sima vízzel tisztítom a fogacskákat. Ügyesen nyitja a száját és alul-felül szépen lehet mosni:)
2009. nov. 22. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!