Hogyan segíthetnék a kislányom túlsúlyán?
Ha ennyire ritka dolog, hogy túlsúly jelenik meg a családban, akkor utánanéznék. Kizárólag szakemberrel, mint a két gyereknél nem csak a husisabbnál, de a vékonynál is, hogy mi okozhatja az eltéréseket. Nem hallgatnék névtelen fórumra, és a szomszéd Juliska néni bölcseségére. Gyermekorvos, dietetikus, vagy kifejezetten erre specializálódott orvosokat keresnék fel, akik tudják is, miről beszélnek. A gyermekek súlykontrollja nem olyan, mint a felnőtteké, fogyókúrázniuk pedig tilos.
Én ide mennék:
2 évesen még ne akard diétáztatni
max a cukort és az édességet tüntesd el az étrendből - a tesóéból is !!!
de szerintem nem kövér olyan aranyos husis dögönyözni való lehet :-)))
am a tágabb családba is nézz körül
egy egy dolog van h ugrik 2-3 generációt is
pl a lányom haja - szőke - anno a dédi volt szőke de se a nagyi se én nem vagyok az ....
a testalkat is ilyen
am gyerekek
a nagylányom mindig az alsó értéken volt növésben: 1 évesen 8,1kg és 72cm volt
a fiam ellenben fél évesen 10,5kg és 80cm volt :-) 1 évesen 12,5 kg és 85cm
most 12 és 9 évesek
a fiam 5kg nehezebb és 2cm magasabb mint a nagylányom
pedig egy anya és apa :-)
Az én kislányom három éves, most 17,5 kiló, 98 cm. Két és fél évesen 17 kiló volt, csak akkor 95 cm. Szintén 2900 grammal született. Husis, van bendője, a bölcsiben a többi kislányhoz képest nagyobb széltében. Bár mondjuk nálunk az apukája is nagy darab. A mi gyermekorvosunk és védőnőnk a percentileket nézik, fejkörfogat-súly-magasság-mellkörfogat alapján, az azt mutatja, hogy még benne van a normális kategóriában. Jó evő, zöldség-gyümölcs-akármi jöhet.
Azért írtam le, hogy lásd, van hasonlóság a gyerekeink között, viszont észrevettem, hogy amikor hosszra nőtt, akárcsak pár centit is, már akkor is észrevehető volt, hogy kicsit levékonyodottnak tűnt, megváltoztak az arányok. Amikor a kislányod majd magasságra nő, azaz megnyúlik, akkor másabbnak fogod látni az arányokat.
Ennek ellenére - főleg, hogy a másik gyermeketek más kategóriát képez - én is elvinném egy hormonális vérvételre.
Nekem is az első gondolatom az volt, hogy azért az a gyerek nem lehet olyan irdatlan kövér.
Lehet, hogy hozzátok és a nagytesóhoz viszonyítva husi, de ez nem jelenti azt, hogy problémás lenne.
A kristálycukrot cseréld le nyírfacukorra, ha a teájába kell tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!