Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet, hogy kilenc...

Hogyan lehet, hogy kilenc évesen a fiam elkapta a rotavírust az iskolában? Én úgy tudtam, hogy csecsemőknél okoz gondot.

Figyelt kérdés
2013. nov. 12. 17:23
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ma elmentünk érte délbe az iskolába, mert folyamatosan ment a hasa, a menzán nem evett semmit, és nem akart inni. Itthon tehát főztem neki, hogy pótoljam a folyadékbevitelt. Sajnos mikorra kicsomagolta a ruhájából, láttam hogy tele van a bugyija és lefürdettem meleg vízzel. Nagyon kellemetlen lehetett neki, mert a nadrágja és a harisnyanadrágja is csupa kakis lett. Még csak egy széntablettát adtam neki, nehogy később gondja legyen belőle. Este lehet, hogy elviszem az ügyeletre, mert az gyerekorvos csak holnap délután rendel. A homeopátia mennyire jó ilyen esetekre?
2013. nov. 12. 17:29
 2/11 A kérdező kommentje:
Ebből látszik milyen a higiénia az iskolákban.Tegnap az egyik gyerek behozta, ahelyett hogy otthon maradt volna. ott az egész családnak megy a hasa.
2013. nov. 12. 17:30
 3/11 anonim ***** válasza:
Miből gondolod hogy rotavírus?
2013. nov. 12. 17:35
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A rotavírust felnőttként is el lehet kapni.

Csak csecsemőkorban sokkal veszélyesebb, mivel olyankor nagyobb mértékben áll fenn a kiszáradás lehetősége.

Egy nagyobb gyereknek, felnőttnek eleve el lehet magyarázni, vagy megérti-felfogja magától, hogy inni kell, ezért nem szárad ki ilyenkor, de egy csecsemőnél ez teljesen más. Ott ha nem sikerül a szülőnek belevarázsolni a folyadékot, akkor sajnos kórház a vége.

2013. nov. 12. 17:35
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem biztos, hogy rotavírus. Most ez a divatos betegség sajnos. 2 napig benne voltam felnőtt létemre ne mondjam milyen durva hasmenésen volt, a legdurvább. Tiszták vagyunk, de benne van a levegőben.
2013. nov. 12. 17:38
 6/11 anonim ***** válasza:
68%

Széntablettából akár 10-15 db-ot is adhatsz neki, 1 szem olyan, mintha semmit nem kapott volna.

Nyugi, ezt nem lehet túladagolni.

Amúgy kár tudatlanságodban az iskolát vádolni, ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen higiénia van az intézményben, ráadásul az sincs kizárva, hogy iskolán kívül kapta el a betegséget.

2013. nov. 12. 17:41
 7/11 anonim ***** válasza:
90%
Ez lehet bármi a sima gyomorrontas tol a szalmonellaig. Miért éppen Rota virus? Mellesleg az iskolai higiéniahoz se sok koze van.
2013. nov. 12. 17:46
 8/11 anonim ***** válasza:
93%
Én azt tanácsolom, hogy ne vidd be az ügyeletre, hanem hívd fel az ügyeletet, hiszen ha beviszed, akkor a többi gyereket is megfertőzhetitek. A rota gyorsan terjed, agresszív vírus, a legalaposabb fertőtlenítés sem pusztítja el, az iskolát ne hibáztasd, szerintem inkább hívd ki az orvost.
2013. nov. 12. 19:01
 9/11 anonim ***** válasza:
66%

bárki elkaphatja a rotát, de egyáltalán nem biztos, hogy azt kapta el. huszon valahány hányós fosós vírus van, ebből egy a rota.

sőt, az is tök mindegy, hogy mennyit takarítanak a suliba, ha valaki beviszi, kidől a fél osztály, azok, akik még nem estek át ezen.

ügyeletre felesleges vinni, hisz hasfogót nem adnak, az a jó ha minél előbb kimegy a vírus. szenet adhatsz neki, nem egyet, hanem óránként-kétóránként legalább 2-t.

folyadékot pótold, igyon nagyon sokat. ha ezt nem teszi meg akkor kell kórházba menni, hogy infúziót kapjon.

2-3 nap alatt túl lesz rajta, utána, ha már nincs hasmenés, egyen kefires kenyeret, ez kicsit visszaállítja a bélflóráját, na meg probiotikumot is adhatsz neki.

jobbulást

2013. nov. 12. 22:41
 10/11 anonim ***** válasza:
A rotát bárki elkaphatja, nálunk egy óvónő kapta el. Igen, csecsemőknél nagyobb gondot okoz, mert könnyebben kiszáradhatnak.
2013. nov. 13. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!