Kell húzogatni csecsemőknél a kukit? Ha igen, mikortól és hogyan?
Figyelt kérdés
2013. febr. 20. 19:03
1/13 anonim válasza:
régebben azt mondták, hogy kell, most azt mondják, hogy nem kell. most lesz fél éves a fiam és még nem kell, azt mondja a doki. de múltkor másik doki volt helyette és ő húzogatta neki a vizsgálaton. úh én sem tudom, hogy van ez
2/13 anonim válasza:
1 hónapos korától kell húzogatnom.Húzogatás nélkül,hogy mosnánk nekik??
3/13 anonim válasza:
Én is húzogatom neki. Most 6 hós és már előtte is kell! Második válaszoló.. Nekünk a dokink azt javasolta hogy heti 1-2 alkalommal.
5/13 anonim válasza:
második vagyok,nekünk azt mondta mindennap. :) Végülis igaz,mert egésznap érintkezik pisivel esetleg kakival.Persze,ha kakis lesz akkor metisztítom mosom egyből,de ugyanúgy este is.
6/13 anonim válasza:
A mi dokink szerint 1 éves korig nem kell,de én kb.5 hónapos kora óta picit mindennap megmozgatom és lemosom.Igazából én sem tudom hogy mi a jó megoldás.
7/13 anonim válasza:
Minden doki mast mond. Mi ujszulott kora ota huzogatjuk neki, persze akkor meg meg sem moccant. Most 6 hosan feljon szepen neki a bor, termeszetesen eroltetes nelkul. A mi orvosunk aztmondta jol csinaljuk nagyon, nehogy abbahagyjuk. Hat nem is akartuk. A te orvosod mit mond?
8/13 anonim válasza:
Nem szabad, amíg nem szobatiszta (és persze ki tud pisilni). A rángatással repedéseket okozhatsz, ami begyullad, stb. plusz a kis makkja is felázhat.
9/13 anonim válasza:
Nem rángatni kell, hanem felhúzni, amíg engedi a bőr!
Nekünk is azt javasolta a doki,hogy legkésőbb egy éves kora után már húzzuk fel fürdésnél párszor, megmutatta,hogy kell Elég szépen fel is jön neki!
Véletlenül sem lenne jó, ha fel kellene vágni!
10/13 anonim válasza:
Nekem a védőnő azt mondta, nem kell. De én 1 hónapos kora óta fürdéskor mindig picit hátrahúzom (nem rángatom) és meglötykölöm vízzel. Csak pisis lesz, meg odamehet kaka, popsikrém. Most 11 hónapos, néha véletlenül teljesen hátracsúszik, szóval nincs baj.
Sajnos a környezetünkben elég sok anyukától hallom, hogy ugye a védőnő tanácásra nem nyúltak hozzá, aztán most konkrétan 3 kisfiúról tudok (2 év küröliek), akiknek gond van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!