Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az alábbi helyzetre van jó...

Az alábbi helyzetre van jó megoldás?

Figyelt kérdés
Röviden! A férjem keresztfiárol van szó. Megint jöna mikulás, karácsony, szülinap, névnapja a keresztfiának. Elég sürven vannak egymás után. Mi megint viszünk neki ajándékokat a mi fiunk aki most 19 hónapos soha nem kap semmit tölük. Igaz nem is keresztszülők. De a mi fiunknk is jön a mikulás meg névanpja és szülinapja is volt már. Nagyon erősen gondolkodom, hogy nem megyünk többet köszönteni. Szerintetek csunya dolog lenne?

#ajándékozás #kersztgyerek
2013. nov. 3. 15:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Én simán odaállítanék egy tábla csokival - most ez az ajándék és ennyi. Ha amúgy is mindene megvan a kisfiúnak nyugodtan játszátok meg ezt, nem lesztek bunkóak, mert hát visztek valamit, de remélhetőleg észreveszik magukat a szülők, ha meg nem akkor sincs gond, mert legalább nem a semmiért öltetek több ezret ajándékba.
2013. nov. 3. 18:45
 12/23 anonim ***** válasza:
70%
Hát ezen most elgondolkodtam...én is keresztanya vagyok- kicsi kora óta vásárolok a keresztlányomnak.Amíg nem volt saját gyerkőcöm, addig nagyobb dolgokat is kapott tőlem, mióta nekem is van családom, már csak átlagos keresztszülői ajándékozás maradt és időnként nálunk van hétvégente. Viszont soha eszembe sem jutott, hogy a keresztgyerekem szülei- vagy a keresztgyerekem bármiért is kötelesek lennének ajándékot adni az én gyerekeimnek, akikkel semmiféle rokoni kapcsolatuk nincs...De ezek szerint én gondolkodok hibásan.
2013. nov. 3. 19:04
 13/23 anonim ***** válasza:
29%

Elolvasva a válaszokat, én nagyon bunkó vagyok, de én akkor sem adnék ajándékot, illetve, ha mennénk akkor csokit vagy gyümölcsöt.

A gyerek azt fogja csinálni, amit a szüleitől és a felnőttektől lát, vagyis kapni természetes, adni nem. Na akkor, mint a keresztanyja, nevelheted is kicsit azzal, hogy ajándék nélkül is örüljön neked.

2013. nov. 4. 06:37
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Én nem vagyok a keresztannya a gyereknek csak a férjem a keresztpja. Én akkor még nem voltam a családban mikor született a kisfiu.

Engem leginkább az zavar, hogy mi 5 éve vagyunk együtt és mindig kapott ajándékokat. Nem kevés pénz ez már. Mielőtt én is bekerültem a családba akkor is vett a férjem neki ajándékokat , csak akkor még anyósom rendezte ezt nem a férjem. Akkor olyan sakat várok én, hogy semmit nem kaphat a gyerekem tölük? Ennyi bánt engem.

2013. nov. 4. 13:25
 15/23 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Tul vagyunk a mikuláson! Ugy alakult, hogy csak a férjem ment a kisfiuhoz. Készitettem egy hatalmas mikuláscsomagot! Ahogy gondoltam az én kisfiam nem kapott semmit ,megint. Ugyhogy én ugy gondolom, hogy nem viszünk karácsonyra sem és többet semmien ajándékot.
2013. dec. 11. 20:59
 16/23 anonim ***** válasza:
A keresztgyerek nem feltétlenül vérrokon. Tehát a férjed az ő keresztapja, jó, de attól a ti gyereketek nekik nem feltétlenül rokonuk. A másik ötletem, hogy esetleg szerényebb körülmények közt élnek és egyszerűen nem futja rá, bár egy apróságot attól még biztos tudnának venni. Meg kellene beszélni, nem megoldás a bedurcázás. Kérdezz rá, hogy miért van ez így és ők hogy szeretnék ezt a jövőben bonyolítani.
2013. dec. 11. 22:03
 17/23 anonim ***** válasza:

Ciki felvetni, hogy mondjuk 2000 ft az összeghatár,de nem ciki lenullázni az ajándékokat? Miért van mindenki lepontozva vajon, aki azt javasolta,hogy felnőtt módon beszéljétek meg a dolgot?

Amúgy én a férjem keresztgyerekét, ha így külön lenne neki, a saját keresztgyerekemnek tekinteném... Ez nem is kérdés. A felesége vagyok nem az alkalmi kapcsolata.

2013. dec. 11. 22:15
 18/23 piroska és a farkas ***** válasza:
Én csak azt tudom, hogy 3-an vagyunk testvérek, de az én keresztszüleim mindig csak nekem hoztak/küldtek ajándékot, és mi ezt csak az ő 4 gyerekük közül eggyel ettük meg, aki pedig a szüleim keresztgyereke volt. A ti kisfiatoknak ki a keresztszülője, az ő gyerekének, ha van, adtok ajándékot? Szerintem egyébként itt nem az ajándékozás lenne a lényeg, hanem csupán a gesztus, úgy értem, ha eljön a gyerekem keresztapja, akiről tudom, hogy van egy kicsi fia,sőt, hogy a kisgyerek is jön esetleg, akkor veszek egy csokimikulást. Nem azért, mert úgy illik,hanem mert ha pont mikuláskor tudom, hogy kisgyerek látogatna meg, ennyit megtennék. Egyébként ha nem ők a ti kisfiatok keresztszülei, akkor én sem látom indokoltnak, hogy miért is kellene, hogy megajándékozzák.
2013. dec. 11. 22:28
 19/23 piroska és a farkas ***** válasza:
nem " ettük" hanem Tettük, természetesen :)
2013. dec. 11. 22:30
 20/23 anonim ***** válasza:
szerintem csúnya dolog.a kisgyerek mit tehet arról hogy a szülei nem vesznek semmit a te gyerekednek?! ne vegyetek nagy dolgot csak apróságot.de akkor is tudja hogy gondoltatok rá
2013. dec. 11. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!