5 éves kisfiamnak tegnap este észre vettünk valami foltokat a pocakján, és a köldöke is rózsaszínű. Mitől lehet ez?
Figyelt kérdés
Eddig még ilyet nem láttam a Gyermekemen, egy kicsit érdes ez a barna folt, mindkét oldalán található a hasán. Valami allergia lehet? Ráadásul a köldöke rózsaszínű. Fájdalmai nincsenek, semmi szokatlant nem érez. Aggódom. Tetejébe ünnep és hétvége van/lesz. :/
Esetleg tapasztalt valaki már ehhez hasonlót? Várom a válaszokat.
2013. nov. 1. 13:15
1/2 anonim válasza:
Amíg nem jár fájdalommal, nem lázas a gyerek, és nem terjed neki, addig ne aggodjál.
Kenjed neki nagyon könnyü krémmal naponta 3-4x.
Ha fájlalja vagy belázasodik, vagy elkezd hirtelen terjedni akkor vidd az ügyeletre.
Nekem így látatlanba úgy tünik, hogy a nadrág gombja vagy patentja kidörzsölte neki, de már lehet néhány napja és azt a finom dörzsölésben elhalt börréteg jön le neki.
2/2 A kérdező kommentje:
Természetesen odafigyelek, nézem folyamatosan, de nem változik. Ezek a foltok tegnap este keletkezhettek, mert biztosan tudom, hogy azelőtt nem volt rajta semmi. A ruháin nincsenek gombok, mert egész nap melegítőben van, vagy ha nem az van rajta, akkor gumis nadrág. Tehát az biztosan nem az okozója. A bőrhámlásra én is gondoltam, de mi okozhatja?! Mindenre gondolok itt, pl. öblítő, mosógél, de ha eddig nem okozott galibát, most okozna? Valószínűleg, de nem használok erős illatú öblítőt, meg mosószert sem. Sensitive minden. Lesz két nap rá, hogyha nem változik, akkor megkérdezem a dr. nőt...
2013. nov. 1. 19:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!