A számítógépes játékok fejleszthetnek egy 3-4 éves gyereket?
Az ilyeneket siman ele tudod rakni rendes tablajatekban is. Ugy azert ennyi idosen meg szerencsesebb.
A baj a monitorbol jovo villogassal van egyresz. Masreszt viszont jobb ha elobb megtanul gep nelkul jatszani. Ahhoz raer meg par evet. Amugy nem vagyok a modern kutyuk ellen, vallom, meg kell tanitani a gyerekeket a hasznalatukra, hisz a mai vilag reszehez tartoznak, es ha boldogulni akar majd az eletben ismernie kell. De nem kell nagyon koran sem raszoktatni. Iskolaskotban mar fejlettebb a gyerek idegrendszere hozza, viszont meg boven fogekony az ujra.
Nem. Kifejezetten káros rájuk nézve. Az ilyen korú gyerekeknek elsősorban mozgásra és szabad játékra van szüksége, nem zombulásra a monitor előtt.
Gyerekpszichológus véleménye:
"nem baj, ha a 2,5-3 éves szülei ölében ülve pötyög egy kicsit, vagy 10 évesen használja a rajzprogramot napi 15-20 percet, de a számítógépes játékokat kamaszkora előtt ne adjuk a kezébe."
Én is mindig úgy gondoltam,hogy káros.. 3 éves a kisfiam...mivel nekünk munkaeszköz is a számítógép persze,hogy azt látja előtte ülünk,és ő is ki szeretné próbálni,akkor meg már olyan játékot keresek neki,ami fejlesztő. Néha gépezik és ügyesen kezeli...viszont mi nagy hangsúlyt fektetünk a közös "kézzelfogható" játékra is. :)
Ha gépezik,akkor a traff.hu-val játszik. :)
Szerintem ebben is a mértékletesség a fontos.
3-4 éves gyermeknek nagyon fontos a finom motorikáját fejleszteni, amit csak kézzel fogható játékokkal lehet. Minél mütyűrebb, annál jobb (pl. LEGO). A géppel ez nem fejlődik, ami később csomó problémát fog szülni, mondjuk az írástanulásnál, ceruzafogásban...
Nálunk hetente kb 10-15 percet Angry Birds-öznek a srácok. de emellett tudnak együtt és külön külön is játszani fizikai játékokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!